AK Parti İBB adayı Kurum duyurdu: Kadınların ve ailelere özel destekler gelecek

Yerel seçimlerde AK Parti adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışacak olan Murat Kurum, seçim vaatlerini birer birer açıkladı. Kurum, kadınlar ve ihtiyaç sahibi aileler için önemli destekler sağlayacaklarını bildirdi. İşte detaylar…

25.01.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:05)

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçimlerde galip gelmesi halinde kentte hayata geçireceği sosyal yardım projelerini açıkladı.

Kadın ve çocukların öncelikli olacağı şekilde önemli projelerin hayata geçirileceğini duyuran Murat Kurum’un toplantıda açıkladığı projeler şu şekilde:

Nöbetçi kreşler açılacak

Güvenli, çocuklarımızı okula hazırlayan kreşler öncelikli olacak. Bu yolda öncelikle kadınlarımız ve aileler için;

Her mahalleye kreş hizmeti götürülecek; gece emekçileri ve acil durumlar için 7/24 nöbetçi kreş uygulaması başlatılacak. 

Murat Kurum

0-6 arası çocuk sahibi ailelere ücretsiz ulaşım

Aile kartla 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz olacak. Babalar da çocukları yanlarındayken ücretsiz ulaşım imkanından yararlanabilecek.

Girişimci kadınlar için 100 bin TL hibe sağlanacak

İstanbullu kadınlar artık işinin sahibi olacak. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe verilecek.

İlkokul öğrencilerine beslenme ve ücretsiz ulaşım imkanı sunulacak

İlkokul çağındaki çocuklar için okullara beslenme desteği verilecek. İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak.

Okulların tamamına güvenlik ve temizlik desteği verilecek

Tüm okullara güvenlik ve temizlik desteği verilecek. Her okulda çok iyi eğitimden geçirilmiş ve çocuk psikolojisini bilen ve yönetebilen güvenlik görevlileri olacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal