AK Parti Grup Başkanvekili: Gözaltı ve İhraçlarda Süreyi 3 Yıldan 1 Yıla İndiriyoruz

OHAL tedbirlerinin uzatılmasına ilişkin torba teklifi revize ediliyor. Böylece, ek gözaltı sürelerinin ve kamu görevden uzaklaştırmaların uzatılma süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

16.07.2021-18:19 - (Son Güncelleme: 16.07.2021-18:19) AK Parti Grup Başkanvekili: Gözaltı ve İhraçlarda Süreyi 3 Yıldan 1 Yıla İndiriyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Turan, gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzatıldığını ve kamu personelinin ihracında kişiye verilen hakların 3 yıldan daha uzamasının gündemde olduğunun altını çizdi.

''TOPLUMDAN GELEN DEMOKRATİK İSTEKLERİ ELE ALIYORUZ''

Toplumdan gelen demokratik istekleri ele alan bir parti olduklarını ifade eden Turan, TMSF'nin kayyum yetkilerinin 3 yıl daha uzamak durumunda olduğunu, çünkü iş yoğunluğu olduğunu vurguladı.

Turan, şöyle ifadelerle devam etti: "Ancak terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Aynı şekilde kamu personelinin ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi 1 yıla indiriyoruz. Bunu şu nedenle önemsiyoruz, CHP, 'AK Parti seçime OHAL'le gitmek istiyor' dedi, 'AK Parti OHAL'i sevdi' dedi. Bu aynı zamanda muhalefetin AK Parti seçimden korkuyor tarzı yaklaşımını da ortadan kaldırıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal