05.05.2023-12:18 (Son Güncelleme:05.05.2023-12:44)


1

"Baş açmakla din elden gitmez"

"Baş açmakla din elden gitmez"

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, yandaş TELE 1'de Uğur Dündar'ın sunduğu 'Demokrasi Arenası' isimli programda başörtüsü ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Altay, "Baş açmakla din elden gitmez; baş kapatmakla din elden gitmez" dedi. CHP'li vekilin 28 Şubat dönemini aratmayan bu sözleri 'helalleşme' çıkışının oy için araçsallaştırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.



2

"HDP'yi terör örgütü olarak görmüyoruz"

"HDP'yi terör örgütü olarak görmüyoruz"

CHP’nin İstanbul Milletvekili Engin Altay katıldığı bir televizyon programında skandal açıklamalarda bulundu. Altay, “HDP'yi terör örgütü görmüyoruz, Demirtaş ve Kavala'nın cezaevinde tutulması doğru değil” dedi.



3

CHP’li Engin Altay'dan sınır ötesi operasyon için skandal sözler: Harekâtlar terörle mücadele değilmiş!

CHP’li Engin Altay'dan sınır ötesi operasyon için skandal sözler: Harekâtlar terörle mücadele değilmiş!

Meclis’te AK Parti ile CHP’li vekiller arasında tezkere tartışması yaşandı. CHP’nin AB’ye Terörle Mücadele Yasası’nı değiştirme vaadinin yerinde olduğunu söyleyen CHP’li Engin Altay sınır ötesi operasyon için skandal sözler sarf etti. Altay, “Tezkereye ‘hayır’ dedik, böyle tezkerelere gene ‘hayır’ deriz. Terörle mücadele değil o” diye konuştu.



4

“Bekçiler kanunları çıkmadan terör estiriyor"

“Bekçiler kanunları çıkmadan terör estiriyor"

Bekçiler ile ilgili skandal sözlerini sürdüren Altay, "Benim endişem var. Bekçiler, daha kanunları çıkmadan terör estirmeye başladı. Toplumda bir güvenlik kaygısı var. Eskiden güvenlik kaygısını insanlar, eşkıyadan, teröristten, hırsızdan, arsızdan duyardı. Şimdi, tümünü tenzih ederim polis teşkilatımızın ve bekçilerimizin, polisten ve bekçiden kaynaklı şiddet görüntüleri ile Türkiye sarsılıyor." dedi.



5

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak skandal sözler kullandı. Yargının verdiği kararı Erdoğan'a bağlayan Altay, "Dünya böylesini daha önce Hitler döneminde gördü." dedi. Altay, geçtiğimiz aylarda da Erdoğan'ı, "Umarım sonu Adnan Menderes'e benzemez" diyerek tehdit etmişti.



6

İYİ Parti'nin "HDP ittifakta yer alacaksa biz bu ittifakta olmayacağız" sözü hatırlatılan Altay şu cevabı verdi; Biz Millet İttifakıyız. Biz memnunuz. CHP, İYİ Parti, Saadet partisi, Demokrat Parti Bu dört sayın genel başkanın evet demediği hiçbir siyasi parti ittifakın içine giremez.



7

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin ittifak içinde olduğu HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. "HDP'yi terör örgütü olarak görmüyorum" diyen Altay, "HDP'nin PKK ile ilişkisi varsa minimalize etmesini ben de isterim. İddialar var, gördüğüm bir ilişki ben bilmiyorum." diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr