AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Türkiye, İstikrar ve Güvenin Teminatıdır

Erdal Şimşek'in bu yayın konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İmamoğlu'nun Yunan medyasına Ayasofya ile ilgili verdiği röportajı değerlendirdi. Dağ, "Ekrem İmamoğlu nerenin belediye başkanı olduğunun farkında değil galiba." dedi.

12.06.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-12:00)

Erdal Şimşek'in bu yayın konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Dağ, Türkiye'nin pandemi sürecini değerlendirdi. Bu süreçte Türkiye'yi Almanya ve Güney Kore ile birlikte aynı kategoriye koyan Hamza Dağ, Türkiye'nin salgından en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'NİN POZİTİF AYRIŞTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Açıklamalarına devam eden Dağ, salgından olumsuz şekilde etkilenen ABD, Brezilya, Rusya, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerle ülkemizi karşılaştırdı ve "Hastanelerdeki doluluk oranı, test ve vefat sayılarına bakıldığı zaman Türkiye'nin pozitif ayrıştığını görüyoruz." dedi.

ÜLKELER SADECE SİLAHA YATIRIM YAPTI

Dünyadaki çoğu ülkenin sadece silaha yatırım yaptığını aktaran Dağ, Türkiye'nin de kendi güvenliğini sağlamak için silaha yatırım yaptığını fakat sağlık alanını da unutmadıklarını ve 18 yıl boyunca bu alana da ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Dağ, üst seviyelerde olan sosyal güvenlik sistemimizin de bu süreçte etkili olduğunu söyledi.

"MUHALEFETİN YAŞADIĞI PANİK, BAŞKANLIK SİSTEMİNİN BAŞARISINDANDIR"

Pandemi sürecinde 'Başkanlık' sisteminin de etkili olduğunu ifade eden Dağ, "Bir karar verildiğinde kararı hayata geçirmek hızlı oluyor. Biz bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sisteminin ne kadar etkili olduğunu gördük. Bu etkiyi vatandaşlarımız da gördü. Muhalefetin yaşadığı paniğin nedeni de bu sistemin başarısından dolayı." dedi.

"İMAMOĞLU NERENİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL"

Ayasofya'nın ibadete açılması konusu üzerine Yunan medyasına açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, buna gerek olmadığını söylemişti. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Hamza Dağ, "Ekrem İmamoğlu nerenin belediye başkanı olduğunun farkında değil galiba." dedi. Ayasofya'nın bir süreç olduğunu aktaran Dağ, her konuda olduğu gibi bu konuda da kararı millete bıraktıklarını söyledi. Dağ, yaptıkları araştırmada vatandaşların yüzde 75'inin Ayasofya konusuna olumlu baktığının altını çizdi ve "Temmuz ayında Yargıtay karar verecek. Yine biz burada da milletimizin ne dediğine bakarız." dedi.

"SULTANAHMET'İ MÜZE YAPALIM DİYEN CHP'Lİ VEKİLLER VAR"

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun da Sultanahmet çıkışına değinen ve bu sözleri eleştiren Hamza Dağ, "Ayasofya'yı değil de Sultanahmet'i müze yapalım diyen CHP'li vekiller var." diyerek tepkisini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal