22.09.2022-11:08 (Son Güncelleme:30.03.2023-16:47)


1

Ajda Pekkan, Türk şarkıcı aynı zamanda Yeşilçam oyuncusudur.



2

İlkokuldan sonra İstanbul’a taşındılar. Kadıköy Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Çamlıca Kız Lisesinde okudu. bu yıllarda anne – babası boşandı. 1963 yılında ses dergisinin açmış olduğu yarışmada birinci olunca okulu bıraktı.



3

İlkokuldan sonra istanbul’a taşındılar. kadıköy ortaokulu’nu bitirdikten sonra çamlıca kız lisesinde okudu. bu yıllarda anne – babası boşandı. 1963 yılında ses dergisinin açmış olduğu yarışmada birinci olunca okulu bıraktı.



4

Kürtaj itirafı

Kürtaj itirafı

Kürtaj itirafında bulunan Pekkan, çocukları çok sevdiğini ancak sektörde ayakta kalabilmek için çocuk yapmaya hiç cesaret edemediğini söyledi. Pekkan, "Kedilerle avunmaya çalıştım, kaldı ki benim çocuğum altı defa oldu, istemedim. Ben kendi hayatımı zaten zor idame ettirebildim" ifadesini kullandı.



5

şarkıcılık yaptı

şarkıcılık yaptı

Ses kabiliyeti rol aldığı filmlerdeki yapımcıların da dikkatinden kaçmadı ve pek çok filminde şarkıcı rolü üstlendi ve çeşitli şarkılar seslendirdi. ilk filmi “adanalı tayfur’da seslendirdiği ‘göz göz değdi bana’ şarkısı, arka yüzünde öztürk serengil‘in seslendirdiği ‘abidik gubidik’ şarkısıyla birlikte 45’lik plak olarak yayınlandı. Ajda pekkan albümleri 1965 yılında kendine ait ilk plağı olan ‘her yerde kar var’ piyasaya sürüldü. 1968 yılında çıkardığı iki yabancı 45’liği ile düzenleme dalında on binlerce plak satarak satış rekoru kırdı. dünya dönüyor, saklanbaç ve üç kalp gibi üst üste çok başarılı plaklar yaptı.



6

1973 yılında avrupa´nın ünlü müzikholü ‘olympia’da verdiği konserle hem dış dünyaya açıldı. türkiye’nin mutlu azınlığı ona ´superstar´ unvanını verdi. 7 yıl kadar fransa´da kaldıktan sonra ülkesine döndü. ülkü aker ve fikret şenes gibi söz yazarlarıyla çalıştı.



7

Halk konserleri, sahne çalışmaları ve konuk sanatçı olarak katıldığı uluslararası organizasyonlar ile başarısını pekiştiren ajda pekkan, 1979 yılında “bambaşka biri“, “haykıracak nefesim” gibi şarkıların yer aldığı süperstar serisinin ikinci albümü “süperstar 2″de kariyerinin doruğuna çıktı. 70’li yıllarda defalarca yılın sanatçısı seçildiği gibi şarkıları da liste başlarından inmedi, çeşitli ödüller kazandı.



8

Kız kardeşiyle küsme sebebi ortaya çıktı!

Kız kardeşiyle küsme sebebi ortaya çıktı!

Ajda Pekkan, Erol Köse'ye samimi itiraflarda bulundu. Ünlü şarkıcı, daha önce bir şarkı yazdığını, bu şarkıyı kız kardeşi Semiramis Pekkan'ın okuduğunu söyledi. Kendi yazdığı "Bu ne biçim hayat" şarkısını çok güzel okuduğunu belirten Ajda Pekkan, kardeşini kıskandığını bu yüzden konuşmadığını ekledi. Pekkan'ın bu sözleri gündeme bomba gibi düştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr