Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 600 TL Sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kısa süre öncesi müjdesi verilen sosyal destek yardımları başlıyor. 4 milyon haneye bir yıl süresince aylık 600 TL yardım yapılacak. Peki, sosyal yardım hakkından kimler faydalanabiliyor? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

28.06.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:49) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 600 TL Sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplam dört milyon haneye sosyal yardım desteği sağlayacak. Bugün başlayan başvurular sonrasında toplamda 15 milyar TL olan ödemeler bir sene sürecek.

Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Yalnızca ihtiyaç sahiplerinin yaptığı başvurular kabul edilirken, devletin sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar işlemlerini e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapabilecek.

 600 TL aile destek ödemesi

Ödeme tarihleri açıklandı mı?

İlk ödemenin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağı tahmin ediliyor. Bir yıl sürecek yardım boyunca her ay hanelere 600 TL destek sağlanacak.

Vefat Yardım uygulaması açıklandı!

Bakanlık yaptığı açıklamada bu sene ilk kez vefat yardım uygulamasının yapılacağını belirtti. 15 Nisan 2022 tarihinden sonra ölen yakınlar adına vatandaşlara 750 TL nakit desteği verilecek. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal