Aile Diş Hekimliği uygulaması nedir? Kimler yararlanabilecek? Sağlık Bakanlığı duyurdu 3 ilde uygulanmaya başlandı

Ağız ve diş sağlığını hizmetlerinin genişletilmesi kapsamında çalışmalarını tamamlayan Sağlık Bakanlığı, 3 bölgede Aile Diş Hekimliği uygulamasının kullanılmaya başlandığını açıkladı. Peki Aile Diş Hekimliği uygulaması nedir? Kimler bu uygulamadan yararlanabiliyor? İşte detaylar…

17.08.2022-14:44 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-14:57) Aile Diş Hekimliği uygulaması nedir? Kimler yararlanabilecek? Sağlık Bakanlığı duyurdu 3 ilde uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı bir süredir üzerinde çalışılan Aile Diş Hekimliği uygulamasının 3 pilot ilde uygulanmaya başladığını açıkladı. İlk olarak Eskişehir, Kırşehir ve Karabük'te kullanılacak olan uygulamaya MHRS üzerinden erişim sağlanacak. 

Aile Diş Hekimliği uygulaması nedir?

3 pilot ilde uygulanmaya başlanacak olan Aile Diş Hekimliği, diş sağlığı hizmetlerinin genişletilmesi amacıyla uygulanmaya başlanan yeni bir sağlık hizmetidir. Son yıllarda artan diş hastalıklarının önüne geçmek için uygulanan sistemle, birçok diş hastası vatandaşın doğru bir şekilde hizmet alması sağlanacak. 

Aile Diş Hekimliği uygulamasında kimler yararlanabilecek?

Sağlık Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu yeni uygulamadan başta 0-12 yaş çocuklar olmak üzere, diş rahatsızlığı yaşayan bütün vatandaşları kapsıyor. 

E- nabız üzerinden takip imkanı

Uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için alt yapı çalışmalarını da sürdüren Bakanlık, randevuların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınabilmesini planlıyor. Bakanlık, bu çalışmalarla birlikte diş hekimliği randevularının planlanması, diş hekimlerinin hastaların daha önce yapılan tetkiklerine kolay bir şekilde erişebilmesine olanak tanıyacak Diş Hekimliği Bilgi Yönetim Sistemi Projesini de devam ettiriyor. Analiz, tasarım, yazılım geliştirme, test ve eğitim çalışmaları tamamlanarak yayına alınan sistem, pilot uygulama kapsamında Eskişehir, Kırşehir ve Karabük'te aile diş hekimi olarak belirlenen kullanıcıların erişimine açıldı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal