Aile destek paketi bu ay bitiyor mu, ne zaman bitecek? Aile destek ödemeleri temmuz ayı ne zaman yatacak?

İhtiyaç sahibi ailelere yapılan Aile Destek Paketi ödemelerinin bu ay son kez yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Pandemi sürecinde zarar görenler için başlatılan destekle ilgili olarak Aile destek paketi bu ay bitiyor mu, ne zaman bitecek? Aile destek ödemeleri temmuz ayı ne zaman yatacak? soruları araştırılıyor. İşte detaylar...

07.07.2023-17:29 - (Son Güncelleme: 07.07.2023-17:29)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sürecinden olumsuz etkilenen ailelere destek olmak amacıyla başlatılan Aile Destek Ödemeleri konusunda son tarihin ne zaman olduğu merak ediliyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından itibaren ödenmeye başlanan ödemelerin yatıp yatmadığını bilmek isteyen vatandaşlar aile zamanda Aile Destek Paketi ödemelerinin bu ay son kez mi yapıldığını merak ediyor. Peki Aile destek paketi bu ay bitiyor mu, ne zaman bitecek? Aile destek ödemeleri temmuz ayı ne zaman yatacak?

Aile destek paketi bu ay bitiyor mu?

En fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım programının uzatıldığına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Aile Destek Ödemesi için belirlenen süre henüz dolmadı. Buna göre vatandaşlar Temmuz ayında da Aile Destek Ödemesi alabilecek.

Aile Destek Paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir."

Aile destek paketi ödemeleri bitti mi?

Aile Destek Ödemeleri henüz bitmedi. Yapılan açıklamaya göre ödemeler, Temmuz ayında sonlandırılacak. Ancak hükümet, dar gelirli vatandaşlara yönelik bu kez de Vatandaşlık Maaşı uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hanedeki kişi sayısı, engelli, yaşlı, çocuk sayısı, geliri olan kişi sayısı, gelir miktarı gibi kriterlerin değerlendirildiğini ve başvuran kişiye bu deperlendirmeler sonucunda dönüş yapılacağını belirten eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal