Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Adım

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektronik ev eşyalarının engelliler açısından daha kullanılabilir hale getirilmesi için sektör temsilcileri ile görüştü.

03.03.2021-14:34 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-14:34) Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Adım

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli vatandaşların hizmetlere erişilebilirliğinin yükselebilmesi için çalışmalarına elektronik ev eşyalarını da dahil etti.

Gelen şikayetler ve talepleri değerlendiren Bakanlık, televizyon başta olmak üzere temel bilgi teknolojileri ile ilgili araç ve teçhizatın engelli erişimine uygun donanıma sahip olması, akıllı kumanda ve akıllı TV'lerin özellikle görme engellilerin ihtiyaçlarına cevap vermesi için harekete geçti.

ENGELLİLERİN YAŞADIKLARI SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

Bu kapsamda, engelliler ilr ilgili federasyon ve dernek temsilcileri başta olmak üzere, bakanlıkların ilgili kurumları, elektronik sanayi, beyaz eşya yan sanayi, klima imalatçılarıyla ilgili üretici, ihracatçı ve tüketici dernek temsilcileriyle konuyla ilgilenen akademisyenlerden oluşan şahısslarla online toplantı yaptı. Toplantıda, engelliler ve ilgili derneklerce elektronik ev eşyaları konusunda engellilerin yaşadıkları sorunlar ifade edildi. Ayrıca elektronik ev eşyaları üreticilerinin engelliler ile ilgili düzenlemeleri ve ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konuya dair toplantılara ilerleyen günlerde de devam edilmesi ve toplantıların kapsamının genişletilmesine karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal