Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Prim Desteği Geliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, nisan ile mayıs aylarında yeme içme sektörlerinde çalışan kişilere prim desteği vereceklerini açıkladı.

14.04.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-12:04) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Prim Desteği Geliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, nisan ile mayıs aylarında yeme- içme sektörlerinde görev alanlara prim desteği vereceklerini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "yiyecek ve içecek sektörüne yönelik destek ödemesi" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ramazan ayının içinde olduğu nisan ile mayıs ayında yeme içme sektörlerinde görev alanlara ilişkin prim desteği vereceklerini ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, mart ayında çalışması olan kişilerden, nisan ile mayıs aylarında normalleşme desteğinden faydalanamayan ve çalışmayı sürdüren işçiler için işverenlerin SGK'ye ödeme yapacakları asgari ücret üzerinden hesaplanan primin Bakanlık aracılığıyla karşılanacağını belirtti.

Prim desteğinin yanında yine aynı sektörde çalışma yapan iş yerlerinde ücretsiz izne ayrılan sigortalı personellere destek sağlanacağını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, işverenlerin bu destekten faydalanabilmesi için personellerini e-SGK sistemi üzerinden sigortalılıklarını tanımlaması gerektiğine dikkat çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, ödemelerin, personellere İŞKUR tarafından yapılacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal