Aile Bakanlığı’ndan yeni destek paketi! 2.835 TL hesaplara yatırılıyor

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ödemelere hız kesilmeden devam edilirken; bu ödemelere bir yenisi daha eklendi. Bakanlık kapsamında 2.835 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

18.03.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-14:46) Aile Bakanlığı’ndan yeni destek paketi! 2.835 TL hesaplara yatırılıyor

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların yüzlerini güldürmeye hız kesmeden devam ediyor. 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi olan bütün vatandaşlara yeni bir sosyal paket duyuruldu. Bu sosyal paket kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar aylık düzenli 2.835 TL ödemelerini alabilecekler. E - Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular ile birlikte 65 yaş üstü olan ihtiyaç sahibi vatandaşların bir nebzede olsun cepleri rahatlatılması hedefleniyor. 

65 yaş üstü vatandaşlara 2.835 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliri olmayan dar gelirli vatandaşlara yeni bir müjdeli haber verildi. Özellikle Ramazan ayı içerisinde neredeyse her hafta yeni bir sosyal destek paketi yayınlanmaya devam edilirken; 65 yaş üstü olanların bu sefer yüzü gülecek. Sunulan destek programıyla aylık 2.835 TL düzenli ödeme yapılacak. Söz konusu olan bu destek ödemesinde yıllık miktar ise 23.000 TL olarak belirlendi.

Aile Bakanlığı 2835 TLödeme

2.835 TL destek ödemesinden kimler yararlanabilecek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bu yeni sosyal destek ödemesine 65 yaş üstü olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecekler. Bakanlığın resmi internet sayfası üzerinden paylaşılmış olan bu sosyal destek ödemesine dileyenler E - Devlet üzerinden dileyenler ise bakanlıktan başvuruda bulunabilecek. Bakanlık tarafından sunulan bu destek ödemesinin programı engelli, yaşlı yardımı olarak isimlendirildi. Sosyal güvencesi bulunmayan ve ek olarak bakanlık tarafından aylık olarak destek ödemesinin bağlanacak olduğu vatandaşın kendisi ve eşinin aylık net gelirinin asgari ücretin 1 / 3’ünden az olması gerekiyor. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal