Aile Bakanlığı'ndan sevindiren açıklama geldi! Bu yardım yalnızca kadınlara 500 TL yardım yapılacak! Kimlik ile başvuru yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yardım paketleri hazırlamaya devam ediyor. Bu doğrultuda gelen bir son dakika haberine göre sadece kadınlara yardım verilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...

28.05.2022-22:45 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-22:45) Aile Bakanlığı'ndan sevindiren açıklama geldi! Bu yardım yalnızca kadınlara 500 TL yardım yapılacak! Kimlik ile başvuru yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı bir açıklamaya göre yalnızca kadınlara yönelik bir yardım paketi oluşturulacak. Bu paket kapsamında ayda bir kereye mahsus olacak şekilde 500 TL yardım yapılacak. Bu yardım için kimlik ile başvuru yapmak yeterli olacak.

Bakanlığın açıkladığı bu yardım Eşi Vedat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” başlığı altında vatandaşa duyuruldu. Dolayısıyla nikahlı eşini kaybeden kadınlar bu yardımdan faydalanabilecek. Bakanlık, yardımla alakalı yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir.”

Devlet destekleri devam ediyor!

Eşini kaybetmiş kadınlar için yapılan bu yardım paketi kapsamında bazı kişilerin bu yardımdan yararlanamama ihtimali bulunuyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda kocasını kaybeden kadınlara nakit yardımı yapılacağı belirtildi. Kadın vatandaşların eşlerini kaybettikten sonra sıkıntılı zamanlar geçirmemeleri için destek verilecek. Verilecek yardımlar genel olarak kadınların bulundukları illerdeki vakıflar ve SYD Vakıfları tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.

kadınlara nakdi yardım

Başvuruda yalnızca kimlik kartı yeterli olacak!

Bakanlığın yaptığı açıklamalarda yer alan bir diğer bilgi ise başvuru şeklinin nasıl olacağı oldu. Bu yardımda başvuru yapmak isteyen kadın vatandaşların yalnızca T.C Kimlik Kartları ile başvuru yapmalarının yeterli olacağı bildirildi. Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında olan kadınların bu yardımdan yararlanabileceği belirtildi. Yapılacak ödemeler her ay hesaplanarak iki ayda bir kişilerin hesabına yatacak.

Yardım şartları nelerdir?

- Bu yardıma başvuracak kişilerin öncelikle T.C vatandaşı olması gerekmektedir,

- Vefat eden eşinden sonra başka evlilik yapmamış olması gerekmektedir,

- Sigortalı herhangi bir işte çalışmıyor olması gerekmektedir,

- Kişinin muhtaçlık ve fakirlik durumunun tespit edilmesi gerekmektedir. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal