Aile Bakanlığı’ndan ev alacaklara karşılıksız 500 Bin TL verilecek! 2024’te ev almayan kalmayacak

Aile Bakanlığı’ndan ev alacak olan vatandaşları sevindirecek haber duyuruldu. Sosyal yardım programları kapsamında ev alacak vatandaşlar, belirtilen şartları karşılamaları dahilinde 500.000 TL’ye varan nakit paralarını alabilecekler.

06.03.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-11:00)

Ülke genelinde devlet ve Bakanlık iş birliğiyle; engelli, aile, yaşlı, yetim ve dullara verilen sosyal yardımların sayısı her geçen gün artarken, güncel olarak sunulan sosyal yardımların ödeme miktarların da arttırılması unutulmuyor. Sunulan sosyal yardım destekleri kapsamında; ev alacak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da 500.000 TL’ye kadar karşılıksız nakit ödeme sağlanacağı açıklandı. 2024 yılında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu destekten yararlanabilecek.

Konut satın alacaklar ya da yapacaklar 500.000 TL’ye kadar nakit parayı kapacaklar. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yıl içerisinde birçok vatandaşa farklı sosyal destek ödemeleri sunulmaya devam ediliyor. Asker yardımı, öksüz yardımı, yaşlılık aylığı, doğum yardımı, engelli aylığı gibi birçok sosyal yardım belirli periyotlarla ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sunulmaya devam ediyor. Bu sunulan sosyal yardımlar içerisinde en fazla bütçe ayrılan ise ev yapacak ya da ev alacak olan vatandaşlara sunulan destek programı. Bu destek programının adı konut edindirme yardımı olarak geçiyor. Konut edindirme yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar 500.000 TL’ye kadar nakit destek sağlanıyor.

Konut edindirme yardımı

Konut edindirme yardımı kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan konut edindirme yardımı kapsamında 500.000 TL’ye varan nakit ödemeler sağlanıyor. Bu nakit ödemelerdeki miktarlar belirli kriterlere göre değişim gösteriyor. Barınma yardımları doğrultusunda sunulan konut edindirme yardımı 18 yaş üstü olan kişilere, ihtiyaç sınırının altında olması ve sağlıklı şekilde barınamaz olması durumunda sunuluyor. Yardımın sunulması için yardım için başvuruda bulunacak olan vatandaşın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşaması gerekiyor. Kimlikle dakikalar içerisinde gerçekleştirilecek olan bu konut edindirme yardımının ödemeleri ise şu şekilde; basit ev onarımı yapacak olan vatandaşlar 35.000 TL’ye kadar, orta düzey ev  onarımı yapacak vatandaşlara 70.000 TL’ye kadar, kapsamlı ev onları onarımı yapacak vatandaşlara 100.000 TL’ye kadar, prefabrik ev yapacak olan vatandaşlara 300.000 TL’ye kadar ve son olarak betonarme ev yapımı ev alımları için ise 500.000 TL’ye kadar destek imkanı sağlanacak.

Konut edindirme yardımı

Konut edindirme yardımının şartları neler?

Bakanlık tarafından sunulan bu yardım kapsamında basit ve orta düzey ev onarımı için doğrudan ödeme sağlanıyor. Bu sağlanan ödemeli vatandaşların eline geçtiği takdirde 6 ay içerisinde harcamaları gerekiyor. Kapsamlı ev onarımı için ise kaynak gösterilecek tahsis sonrası harcama belgeleri sonrasında, bir yıl içerisinde tüm kaynak aktarımının yapılması şartı mevcut.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal