Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım kampanyalarına bir yenisini daha ekledi! Kimler 2300 TL yardım parası alabilecek? Bakanlık para ödemelerini resmi olarak açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan aileler için gerçekleştirilen yardım kampanyalarına bir yenisini daha dahil etti. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni yardım kampanyasında belirlenmiş olan ailelere tam 2300 TL destek ödemesi yapılacak. Peki Bakanlık tarafından verilen bu yardım parasından kimler yararlanabilecek? Aile Bakanlığı yardım parasını almak için şartlar nedir? İşte detaylar..

19.04.2022-13:24 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-13:24) Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım kampanyalarına bir yenisini daha ekledi! Kimler 2300 TL yardım parası alabilecek? Bakanlık para ödemelerini resmi olarak açıkladı

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyacı olan aileler için yaptığı yardım kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor ve yeni bir kampanya ile de karşımıza geçti. Geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmış ve bu açıklamada da ihtiyacı olan ailelere Aile Bakanlığı tarafından doğalgaz yardımı yapılacağı belirtilmişti. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan 2300 TL yardım parasını kimler alabilecek? Bakanlık yardımından yararlanmak için hangi şartlar gerekiyor? Detaylar haberimizin devamında..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2300 TL yardım parasını kimler alabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından ihtiyaç sahibi aileler için yapılacak olan yardım parası ödemesi hakkında merak edilen bütün detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık bizzat açıkladı. Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi olan aileler için doğalgaz yardımında bulunacaklarını belirtti.

Tam 2300 TL tutarında yapılacak olan bu doğalgaz yardım ödemesi, ihtiyacı olan ailelerin zorlu kış aylarında soğuk havalarda daha da rahat bir şekilde ısınmaları için ödenecek. Doğalgaz yardım parasından yararlanmak için ihtiyaç sahibi olan ailelerin ilk önce bakanlığa yardım başvurusu yapmaları gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz yardım parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası, ihtiyacı olan ailelerin çetin kış aylarında ısınma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için verilecek olan bir destek ödemesidir. Söz konusu bu yardım parası kapsamı dahilinde doğalgaz kullanımında zorluk yaşayan ve fatura bedellerini ödeyemeyen ailelere çok daha rahat bir şekilde evlerini ısıtmaları için fatura ödemelerinde yardım yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilecek olan bu doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk önce başvuru yapmaları gerekiyor. Yapılan başvurunun ardından ise belirlenmiş olan koşullara uygun olan ailelerin yapmış oldukları başvuruları olumlu olarak değerlendirmeye alınacak ve bakanlık tarafından belirtilen miktarda yardım ödemeleri yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası başvuruları nasıl yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası başvuruları nasıl yapılıyor? sorusunun merak edilen cevabı ve detaylarını şu şekilde açıklayabiliriz; bakanlık tarafından verilecek olan doğalgaz destek parasından yararlanmak isteyen aileler, bu destek parasının başvuru işlemleri için iki farklı seçeneği kullanabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası başvuru seçenekleri ise şu şekildedir;

- E - devlet sistemi üzerinden doğalgaz destek parası başvurusu

- Vakıflar üzerinden doğalgaz destek parası başvurusu

sosyal yardım parası

E - devlet sisteminden Aile Bakanlığı doğalgaz destek parası başvurusu nasıl yapılmaktadır?

E - devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası için başvuru yapmak isteyen aileler, başvuru için öncelikle e -devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmalıdırlar. Sisteme girdikten sonra da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinde doğalgaz yardım formunu bulup eksiksiz ve hatasız bir şekilde dolduran kişiler, bakanlık tarafından belirlenmiş olan koşullara da uygunluk sağladıkları taktirde söz konusu olan doğalgaz yardım ödemesini alabilmek için hak kazanırlar.

Vakıflar üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası için başvurular nasıl yapılmaktadır?

Vakıflar üzerinden Aile Bakanlığının vereceği doğalgaz destek parası için başvuru yapmak isteyen aileler, başvuru için öncelikle bağlı bulundukları il ile ilçe kaymakamlıklarında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidip gerekli olan bütün belgeler ile birlikte başvuru işlemlerini tamamlamalılar. Yapılan başvurunun sonucunda ise bakanlık tarafından belirlenen koşullara uygunluk gösteren aileler, doğalgaz destek parasını almaya hak kazanırlar.

doğalgaz yardım parası

Aile Bakanlığı tarafından ne kadar doğalgaz destek parası verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan ailelere yapılacak olan doğalgaz yardım parası 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Aile Bakanlığı tarafından verilecek olan doğalgaz destek parasını almaya hak kazanan ailelere 1 sene içinde 2 kez olacak şekilde toplamda tam 2300 TL yardım parası verilecektir. Verilen bu yardım paraları ise ihtiyaç sahibi olan ailelerin evlerine giren toplam gelir tutarı ve hanede yer alan kişi sayısının da değerlendirilmeye alınması sureti ile belirlenecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parası nasıl alınacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan doğalgaz destek parasını almak için hak kazanan ihtiyaç sahibi olan aileler, bakanlık tarafından kendilerine verilecek olan doğalgaz yardım parasını PTT şubelerinden temin edebileceklerdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek parasını almaya hak kazananlar, kimlik belgeleri ile beraber kendilerine en yakın mesafede yer alan PTT şubelerine gidip bakanlık tarafından kendilerine yatırılan miktardaki doğalgaz paralarını alma şansını elde edeceklerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal