Ahşap Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Kimi zaman doğanın içinde huzur veren, kimi zaman ise şehir hayatının yoğunluğu arasından sıyrılıp doğa ile iç içe hissettiren ahşap ev dekorasyonu nasıl olmalı, hangi renk tonları tercih edilmeli, nelere dikkat edilmeli? Sizler için derlediğimiz detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

08.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:32) Ahşap Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Son zamanlarda şehir hayatının yoruculuğunun artmasıyla, doğaya yönelerek şehir hayatının kasvetli havasından kurtulmak istiyorsanız ahşap evler bu konuda oldukça avantajlı olacaktır. Ahşap evler içinde yapabileceğiniz değişiklikler, dikkat edilmesi gerekenler ve dekorasyon fikirlerini derledik.

AHŞAP EV DEKORASYONU

Şehrin yoğun havasından sıyrılıp huzur bulmak istiyorsanız ahşap ev dekorasyonunda oldukça titiz çalışmalısınız. Genellikle fazla büyük olmayan ahşap evlerde dekorasyonun oldukça büyük bir önemi var. Ferahlamak ve dinlenmek isteyeceğiniz ahşap evlerde dolu fakat rahatsız etmeyecek bir dekorasyon planı oluşturabilirsiniz. Planınızı oluştururken mobilya seçimlerinizi ve renk uyumlarını zarif bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Ahşap ev dekorasyonunda mobilya belirlerken zevklerinizin dışına çok çıkmadan, ahşapla olan bütünlüğü korumaya özen gösterebilirsiniz. Tercih edeceğiniz oturma grubuna uygun abajur, lambader kullanabilirsiniz. Ahşap evlerde çok odalı görüntü veya dar alanlar rahatsız edici olabilir bu nedenle açık mutfak sistemi uygulayarak, oturma odası ve mutfağı birleştirerek daha geniş yaşam alanları oluşturabilirsiniz. Evin doğal ışık alan bölümlerin önünü kapatmadan evinizin gün ışığından faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

AHŞAP EVLERDE HANGİ TONLAR TERCİH EDİLMELİ

Genellikle tercih edilme amacı ferahlık ve doğa ile bütünlük olan ahşap evlerde kişilerin zevklerini göz ardı etmeden kullanılabilecek renkler tercih edilmelidir. Ahşap malzemeler üretildikleri ağaç türüne göre oldukça geniş çeşitlilik sunar. Tercih edilen ahşap türüne göre renklerde de değişiklikler görülecektir. Ahşap evlerde tercih edilecek tonlar da yine ahşap türünüze göre değişiklik göstermelidir. Açık renkli ahşap ortamlarda daha pastel renklerde mobilya ve ev aksesuarı seçimleri yapabilirsiniz.
Koyu ve sert imaja sahip ahşap ortamlarda ise sert havayı yumuşatmak için sarı, yeşil, turuncu gibi renkler kullanarak sıcak bir enerji katabilirsiniz. Evin yapılmış olduğu ahşap rengiyle bütünlük yakalamak için ise tercih edeceğiniz mobilyalarınızın ayaklarında aynı ahşap türünü kullanırsanız sakin bir geçiş yakalamış olursunuz.

AHŞAP EV DEKORASYONUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sıklıkla dağlık alanlarda veya şehrin dışında inşa edilmiş ahşap evler bulundukları konum ve malzeme itibariyle kış aylarında soğuk olacaktır. Bu yüzden ahşap evlerin ısıtma yöntemlerine dikkat etmek oldukça önemli olacaktır. Kullanılacak ısıtma biçiminin şömine olması dekorasyonun bütünlüğü ve soba ile tutuşma ihtimalinden uzak olması nedeniyle ideal olacaktır. Ahşap evlerin en büyük risklerinden biri de böcek, pire veya tahtakurusu gibi haşeratlarda zarar görme olasılığıdır.
Ahşap evlerinizde bu ve benzeri haşerat riskinden korumak için kullandığınız mobilyalarınızın çok ağır olmamasına ve kolay temizlenebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca böceklerle ilgili sorun yaşamamak için ise bitki ve benzeri canlıları ahşap evlerinizin içinde barındırmamaya da özen göstermelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal