Ahmet Erdem Kimdir?

Ahmet Erdem kimdir? Ahmet Erdem hangi bakanlığa atanmıştır, daha önceki görevleri nelerdir? İşte, Ahmet Erdem'in biyografisi, hayatı ve ailesi.

01.05.2021-10:42 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-10:42) Ahmet Erdem Kimdir?

Yeni bakan yardımcılarının açıklanmasının ardından Ahmet Erdem'in hayatı da merak konusu olmaya başladı. Peki, Ahmet Erdem kimdir? Hangi göreve atanmıştır?

AHMET ERDEM KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın birbirinden ayrılma kararı sonrasında bu iki bakanlığa yeni atamalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Bakan Yardımcısı oldu. Bu atama kararının ardından birçok vatandaş Ahmet Erdem kimdir? şeklinde aramalar yaparak yeni Bakan Yardımcısı hakkında bilgi sahibi olmaya başladı

Ahmet Erdem 1956 yılında Tokat'ta doğmuştur. İlkokul ve Lise öğrenimini Tokat'ta tamamlamıştır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi dönemini ise Ankara'da geçirmiştir.

AHMET ERDEM'İN BULUNDUĞU GÖREVLER NELERDİR?

Ahmet Erdem, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreteri, Müsteşar Yardımcısı, Bakanlık Müşaviri, Başbakanlık Müşaviri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı gibi görevlerde bulundu. 2015 yılı Türkiye genel seçimleri öncesinde kurulan seçim hükümeti zamanında bağımsız üye olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu görevi yasalar gereği dönemin bakanı Faruk Çelik'ten devralmıştır. Bakanlıktaki görevini 24 Kasım 2015'e kadar sürdürmüştür. Daha sonra bu görevi Süleyman Soylu'ya devretmiştir.

AHMET ERDEM AİLESİ

Ahmet Erdem evli ve iki çocuk babasıdır. Güzel bir aile hayatına sahip olan Ahmet Erdem orta seviyede Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

AHMET ERDEM HANGİ BAKANLIĞA ATANDI?

Aile ve Çalışma Sosyal ve Hizmetler Bakanlığı'nın birbirinden ayrılmasından sonra yapılan görevlendirmeler kapsamında Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan atama kararı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yeni bakan yardımcısı Ahmet Erdem oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal