Ahmet Davutoğlu: İstifa Etmesem Türkiye Krize Girerdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı programda başbakanlıktan istifa etme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

02.10.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-11:02) Ahmet Davutoğlu: İstifa Etmesem Türkiye Krize Girerdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir Ne Değildir' adlı programa konuk oldu. Programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Ak Parti'den ve Başbakanlıktan istifa etme süreciyle ilgili konuştu.

"AK PARTİ BÖLÜNÜRDÜ"

İstifa etmeseydi Türkiye'nin krize gireceğini iddia eden Davutoğlu, "Sayın Ecevit'le sayın Sezer'in yaşadığı krizde 'kim haklı' diye mi soruldu yoksa Ecevit mi sorumlu tutuldu. Öyle bir mücadeleye girmiş olsaydık AK Parti bölünür belki de ben Başbakan kalırdım" ifadelerini kullandı.

"ŞAHSİYETSİZ, DÜŞÜK PROFİLLİ BAŞBAKANLIK YAPIYORDUM"

Ahmet Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Türkiye öyle bir krize girerdi ki, terörle mücadele yürütüyoruz. Ya ben boyun eğecektim, şahsiyetsiz, düşük profilli başbakanlık yapıyordum, ki hayatımda böyle bir şey yapmadım. Yüreğim yana yana ayrılmayı daha uygun gördüm. Ben bana oy verenlerin adına onurla mücadele verdim." dedi.

"BU COĞRAFYANIN HAKKINI VERMEK ZORUNDAYIM"

"Bu coğrafyanın hakkını vermek zorundayım." ifadelerini kullanan Davutoğlu, Stratejik Derinlik kitabını Türkiye'nin gücüne inandığı için yazdığını söyledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı, "Bu kitaplardan kimlerin rahatsız olduğuna bakın ve onların Türkiye'deki uzantılarına bakın. Arkasında bu misyona açılmış bir savaş var." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal