Ahmet Ağaoğlu: Kazandığımız Kupalara Teneke Dediler

Spor Toto Süper Lig'in dev kulüplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün ekonomik durumu, transfer söylentileri ve sportif başarılar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

03.04.2021-13:42 - (Son Güncelleme: 03.04.2021-13:42) Ahmet Ağaoğlu: Kazandığımız Kupalara Teneke Dediler

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yapmış olduğu açıklamalarda ;

İNSANLAR ÇOK BENCİL

Sonuçlar istediğiniz gibi gitmediği zaman bencil çıkarlarını ön planda tutan insanların, manipülasyonuyla yaşananları çok farklı şekilde algılayıp değerlendirebiliyorlar. Puan kayıplarının ardından yapılan o tür eleştirileri ben hep bu çerçevede değerlendiriyorum.

GELİR OLARAK ÇOK EKSİĞİZ

Trabzonspor'un geliri 100 ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 400, Beşiktaş'ın 350. Zaten borçlara bakıldığında, borçlar da aynı oranda. Trabzonspor'a bakarsanız 850-860 milyon lira borç var. Diğer kulüplerimize baktığımız zaman 3-4 milyarlar dile getiriliyor.

ÇOK FAZLA ELEŞTİRİYORUZ

Taraftarlarımız bizi çok fazla eleştiriyor. Şu anda 1.5 milyon euro tavan ücret, onu da alan 2-3 futbolcumuz var. Maaş tavanımız 1.5 milyon Euro. Kulüp, bunun üzerinde bir ücret ödeyemez. Trabzonspor, bu mali politikasından taviz vermediği taktirde bu borcu rahatlıklar öder. Bizden önceki dönemde ödenmemiş menajer komisyonu 17 milyon euro'ydu. Şu an Trabzonspor kadrosunun gideri de 17-18 milyon euro.

PANDEMİ TRANSFERLERİ BİLE ETKİLEDİ

Uğurcan ile ilgili, geçen yıl yapılan birkaç teklif vardı. Pandemi olmasaydı Sörloth 20 değil, 35 milyon euro'ya transfer olurdu. Uğurcan'la konuştuğumuzda, bir değerlendirme yaptık ve kendisi de gitmek istemedi. Benim değerim bu değil. Yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurullarının bağımsız olmadığına hükmediyor.

TÜM GELİRLERİMİZ AZALDI

Trabzonspor için ödenebilir bir yapılandırmaydı fakat Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş işin içinden çıkamıyordu. Bu nedenle yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyuldu. Burada önemli olan, mali disiplini sağlamak. Koronavirüs sürecinde yaşadığımız gelir kaybı %40 civarlarında. Bunu sadece seyirci, ürün satışı olarak değerlendirmeyelim. Bunun içinde tabii ki naklen yayın gelirlerindeki düşüşler de bulunuyor. Seyirci geliri sıfır. Ürün satışı %60'a civarında azaldı.

32 MİLYON TL'LİK KAYBIMIZ VAR KİM KARŞILAYACAK

Pandemiden dolayı bazı ligler tescil oldu. Yer yüzünde, Türkiye gibi ikinci bir model var mı? Maçları neden oynattınız? Sıralama belli olsun diye. Peki 3 takımın düşmeme kararı neye bağlı olarak verildi? Düşünceye saygı duyarız ama iki şeyi önümüze getirin dedik. Bir, müsabaka takvimi. Diğeri de gelir kaybı. Trabzonspor'un 32 milyon TL. Bu parayı kim karşılayacak? Ben buna evet diyemem.

KAZANDIĞIMIZ KUPALARAS TENEKE DEDİLER

Bu kulübe 10 yılda kaç tane kupa girmiş! Şampiyonluğa oynadık, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazandık. Ama insanlar kupalara teneke muamelesi yaptı. Artık gerçekçi bakmak gerekiyor. Açıkçası biz de sonuçlardan sonra çıkıp sitem ediyoruz. Sıcağı sıcağına çıkıp 'Adalet istiyoruz' demenin altında rakiplerin lehine çalınan kararlardan mı istiyoruz. Adalet ise herkese adalet olmalı, objektif bakmalıyız. Bunun üzerine konuşuyoruz hep. Eşitliğin sistemi sağlanmalı. Lehimize de olsa verilen hatalı kararlar ile nereye kadar gidebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal