Ahırda restore ettiği 1955 model otomobili trafiğe çıkardı! Klasik otomobillerini çocuklarına bırakacak

Ankara'da besicilik yapan Abdullah Özyetiş hurda şenliğinde aldığı klasik otomobili 6 senede restore ederek trafiğe çıkardı. Özyetiş, 1955 model klasik otomobilini büyükbaş hayvanların yer aldığı ahırda 6 sene boyunca restore etti.

14.07.2022-17:43 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-17:43)

Ankara Beypazarı'nda yaşayan Abdullah Özyetiş, 10 yıldır besicilik yapmaktadır. Küçük yaşından beri klasik otomobilleri ilgisi olan Özyetiş, hurda olarak aldığı araçları restore ediyor. 6 sene önce 1955 model Ford Fairlane Club Sedan araç alan Özyetiş, arabayı restore ederek trafiğe çıkardı.

Küçük yaşlardan itibaren ilgi duyuyor 

1980 yılından itibaren klasik otomobilleri bindiğini ifade Özyetiş, ehliyetini de bu araçlarla aldığını  vurguladı. Eski otomobillere karşı yoğun bir ilgisi olduğunu aktaran Abdullah Özyetiş, vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirtti. Bindiği arabalarda genellikle tek kapı olduğunu, 8 silindir ve zamanın gözde araçları aldığını dile getirdi. Özyetiş, “Hulusi Kentmen neye binmişse, Serdar Gökhan neye binmişse, Cüneyt Arkın neye binmişse biz de onlara biniyoruz ve bundan da keyif alıyoruz" dedi.

Ahırda Restore Etti

Araçlarını çocuklarına bırakacak

Besicilik işi ile uğraşan Abdullah Özyetiş, hayvanlardan arta kalan zamanda klasik araçları ile ilgileniyor. Kendi çabaları ile araçları restore eden Abdullah Özyetiş,  araç dizaynının çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı. Araçları 3 gün içerisinde tamamen söküp tekrar toplayabileceğini ifade eden Abdullah Özyetiş, aracın her şeyini ezbere bildiğini aktardı. Özyetiş, “Bu aracı ustaya götürmeye çekiniyoruz zaten. Bir başka kimsenin elinin değmesine katlanamıyoruz. İlk aldığımızda sadece iskeleti olan arabanın dizaynı 2 senede bitti, tamamen cıvatasından puluna, elektriğinden döşemesine bütün orijinal görünüme kavuşması ise 6 yılı buldu. Bu tutku bize gençliğimizde bulaştı, o zamandan bu zamana kadar bu araçların kaynağını, elektriğini, motor aksamını öğrendik. Şimdiye kadar bu aracı satmayı hiç düşünmedim. 60 bin dolar civarı edeceğini düşünüyorum. Şu anda 1955 model bir hurda araç daha var, Türkiye'de eşi benzeri yok. Onu da yapıp bu araçları 2 çocuğuma bırakmayı düşünüyorum." 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal