Tarifhte bu deneylerin hiç yapıldığını düşünmemiş olabilirsiniz. duyunca cidden çok şaşıracaksınız.
Sarı hummanın bulaşıcı bir hastalık olmadığını kanıtlamaya çalışan stajyer doktor stubbins ffirth, bu hastalığa tutulan bir insanın kusmuğunu gözlerine, kendi yarasına sürdü ve sonunda da içti. doktor sağlığını kaybetmedi çünkü sarı humma bulaşıcı değildi. ardından bu hastalığın fakat virüs taşıyan sivrisineklerin ısırığıyla bulaştığı kesinleşti.
Robert cornish 1930'larda tahtıravalliye benzer bir düzenek kullanarak ölü hayvanları canlandırmaya kalkıştı. hedefi birgün kişilerin üzerinde de bunu denemekti. yeni ölen bazı köpeklerin damarlarına adrenalin ve anti-pıhtılaştırıcılar enjekte etti. bazı denekler bir zamanlığına ağır beyin hasarı ve körlükle yaşama döndü.
1954'te sovyet cerrah vladimir demikhov bir köpek yavrusunun başını, ön ayaklarıyla beraber bir alman kurt köpeğine naklederek çift başlı köpek elde etti. her iki baş da ayrı ayrı süt tüketebiliyor hatta birbirlerinin kulaklarını ısırabiliyordu. köpekler bir aydan az hayatta kaldı.
1960'ta lan oswald, insanların her şartta altında uyuyup uyuyamayacaklarını anlamak için katılımcıların göz kapaklarını açık kalacak biçimde yapıştırdı, gözlerine 50 santim öteden yanıp sönen ışıklar tuttu. elektroşoka ve yüksek sesli müziğe de maruz üç denek de 12 dakika içinde yattı.