Ağızda Dağılan Tuzlular Tarifi

Kurabiyelerin ağızda dağılan tatlılarını sevenler olduğu kadar ağızda dağılan tuzlu kurabiyeleri sevenlerin sayısı da oldukça fazladır

03.07.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:55) Ağızda Dağılan Tuzlular Tarifi
Çay saatlerinin, kahve saatlerinin, hafif atıştırmalıkların başında gelen ağızda dağılan tuzlular tarifi herkes tarafından kolayca yapılabilen, az malzeme ile yapılabilen bir tariftir. Herkes tarafından çok sevilir ve sıkça yapılır. Ağızda dağılan tuzlular tarifi herkes tarafından bilinip tarifinin defterinde tutulmalıdır. Çayın yanında, kahvenin yanında misafirlere ikram edilen, çocukların beslenmesine eklenen bu tarif hazırlanması oldukça kolay tariflerden biridir. Ağızda dağılan tuzlular tarifi pastane usulü tuzluları aratmayacak bir tariftir.

Ağızda dağılan tuzlular tarifi malzemeleri

• 2 adet yumurta ( sarısı ayrılır),
• 250 gram oda sıcaklığında margarin (1 paket de olur)
• 1 su bardağı kadar sıvı ayçiçeği yağı
• 1 yemek kaşığı kadar şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• Yetecek kadar un

Üzeri için,

• Yetecek kadar susam
• Yetecek kadar çörek otu
• 2 yumurta sarısı

Ağızda dağılan tuzlular tarifi hazırlanışı;

1. Oda sıcaklığına getirilmiş margarin ya da tereyağın üzerine tüm malzemeler sırayla, yumurta akı, sıvı yağ, şeker, tuz, sirke ve un eklenerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur.

2. Yoğurulan ele yapışmayan hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparılır, el ile öne arkaya doğru yuvarlayarak büyük şeritler yaparak bıçak yardımıyla bıçağı hafifçe yan tutarak kesilir.

3. İstenilen şekil verilebilir

4. Hamurun bir kısmı ile halka şeklinde, bir kısmı ile düz çubuk şeklinde, istendiği takdirde kurdele şeklinde, kare şeklinde hamurlar hazırlanır.

5. Bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıt yoksa az bir miktar yağ ile tepsi yağlanır. Çok fazla yağ kullanmamaya özen gösterilmelidir. Hazırlanan tuzlu kurabiyeler tepsiye tek tek dizilir.

6. Hazırlanan hamurların üzerine bol yumurta sarısı sürülür.

7. Üzerine bir miktar çörek otu ve susam serpilir.

8. Önceden 180 dereceye getirilmiş fırında sık sık kontrol ederek tuzlu kurabiyeler pişirilir.

9. Gerçekten ağızda dağılan bir sonuç ortaya çıkmaktadır.

10. Fırından çıktıktan sonra bir süre dinlendirilirse çok daha güzel bir lezzet ortaya çıkmaktadır. özellikle de bir gün bekletildikten sonra.

Bu tariften ortalama 50 adet kurabiye çıkmaktadır. Çayın yanına, ya da soğuk içeceklerin yanında birlikte servis edilebilir. Ağızda dağılan tuzlular tarifi 3 ay geçse de bayatlamayan günün her saati yapılabilen bir tariftir. Oldukça bereketlidir. Çocukların beslenmesine eklenerek ders aralarında ufak atıştırmalık olarak verilebilir. Ağızda dağılan tuzlular tarifi gerçekten çok lezzetli ve pratik bir tariftir. Tarifi yaptıktan sonra tavsiye olarak içecek bir şeylerle birlikte tüketilmelidir. Yanına kakaolu ıslak kek ile birlikte servis edildiğinde de hem daha doyurucu hem de daha lezzetli olacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal