Ağız Kokusunu Evde Geçirmenin En Basit 5 Yolu!

Ağız kokusu için bir çare arıyorsanız öncelikle diş hekimine gitmenizi öneririz. Ancak ağız kokusunu evde kendi başınıza çözmek ve kesin çözüm bulmak istiyorsanız evde ağız kokusu için bir kaç bitkisel çözüm yolu deneyebilirsiniz.

25.08.2017-10:16 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-19:43)

Hiç bir şey kötü nefes kokusu kadar utanç verici olamaz. Başkalarının yanına yanaşamaz, çekinir utanırsınız. Hatta bir elinizle kötü nefes kokusu karşı tarafa gitmesin diye kapatırsınız. Genel olarak kötü ağız kokusunun nedeni ağız hijyeninin iyi yapılmadığı taktirde olur. Bunların dışında sigara, tütün, kirli protezler, diş çürükleri, apse gibi başlıca nedenlerden ağız kokusu oluşur.

ÇEMEN OTU


Çemen yapraklarından yapılmış bir bardak çay kötü nefesin gitmesini sağlar. Çemen otu içinde ağız içerisindeki bakterileri yok edici ve ağız kokusunu giderici bileşenler vardır.

MAYDANOZ


Maydanozu dilerseniz direk olarak çiğneyip, yutabilir. isterseniz maydanoz suyu içebilir veya ağzınızı gargara yapabilirsiniz.

KARANFİL


Karanfil bir çok bitki bilimcisi tarafından bitkisel ilaç diye adlandırılır. Karanfil, anti-septik özelliği ile ağızdaki bakterileri anında yok eder. Dişler arasında kalan artıkların bakteri üretimini durdurur ve ağızdaki tatsız kokuyu yok eder.

TARÇIN


Tarçın, ağız içerisindeki bakteri salgınını durdurur ve kötü nefesten sizi kurtarmaya yardımcı olur. Bu yöntem için bal, tarçın ve limon üçlüsünden bir karışım yapın. Karışımın üstüne ılık su ekleyin. Bu karışımı gargara olarak kullanacaksınız. Dilerseniz karışımı bir kavanoz içerisine yapabilir ve dilediğiniz zaman gargara için kullanabilirsiniz.

REZENE


Ağız kokusuna bitkisel çözüm arıyorsanız rezene kullanabilirsiniz. Rezene, nefesinizi tazelemek için en iyi bitkidir. Ayrıca anti-mikrobik özelliği ile ağzınızdaki bakteri ve mikropları anında yok eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal