Afyonkarahisar'da 5 Öğrenci Hayatını Kaybetti: Yaralı Kurtulan Öğrenciler O Anları Anlattı

Afyonkarahisar'da servis minibüsü kaza yaptı. 5 öğrenci hayatını kaybederken 6 öğrenci şans eseri yaralı kurtulmayı başardı. Konunun detayları haberimizde…

09.12.2021-15:40 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-16:52) Afyonkarahisar'da 5 Öğrenci Hayatını Kaybetti: Yaralı Kurtulan Öğrenciler O Anları Anlattı

Servis kazasında ağır yaralanan ve kaza sonrası tedavilerini tamamlayıp taburcu olan 6 öğrenci, korku dolu o anları "yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dedi ve kaza yaptık" diyerek anlattı. Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi Çatağıl köyünde servis minibüsünün kaza yapması sonucu 5 öğrenci hayatını kaybetmiş, 6 öğrenci de ağır şekilde yaralanmıştı. Kazadan şans eseri yaralı kurtulmayı başaran öğrenciler uzun süren tedavi sürecinin ardından taburcu oldu. Bazı öğrencilerin ayağa kalkamadığı, bazı öğrencilerinde zaman zaman hafızasını kaybettiği kaza sonrası çocuklar dehşet anlarını işte böyle anlattı.

PAZARA YETİŞMEK İÇİN ÇOK HIZLI GİDİYORDU

Kazada ağır yaralanan ve halen daha yatağa mahkûm olarak yaşayan Hakan Tek, “Şoför çok hızlı gidiyordu, 'Yavaş git' dediğimizde pazara yetişeceğini söyledi. Sonra kaza yaptık. Direksiyonun hâkimiyetini kaybetti. Sonrasını hatırlamıyorum şeklinde konuştu. Koltuklarda emniyet kemeri yoktu, hiçbirinde. Kaza sonrası arkadaşlarımı kaybedince çok kötü hissettiğini anlatan kazazede Hepsini kaybettik üzüldüm. Önce ailem bir şey demedi, ben ısrar ettim, sonra söylediler.” diye konuştu. Başından aldığı darbe ile uzun süre tedavi gören ve halen zaman zaman dikişleri patlayan Damla Duran ise “Hızlı gidiyordu, direksiyon bir anda döndü, şoför gözünü yumdu ağaca çarptık” dedi.



İŞİM VAR, SUSUN OTURUN DEDİ

Kaza sonrası uzun süre tedavi gördükten sonra hastaneden taburcu olan Yağmur Duran, şoförün aşırı hızlı gittiğini belirterek, “Çok hızlı gidiyordu şoför. Rahmetli Nisa ve Demet ‘yavaş git Adalet amca’ diyordu. O da ‘hayır benim işim var, susun oturun falan’ diyordu.” dedi.

ADALET İSTİYORUZ

Kaza sonrası hafızalarını kaybeden ve yatağa bağlı kalan Rana Nur Eser ve Musa Eser’in annesi Cennet Ezer, iki çocuğunun durumunu gözyaşlarına boğularak anlattı.“Çocukların durumunu görüyorsunuz. Akılları gidip gidip geliyor” dedi “ Adalet istiyoruz, adalet yerini bulsun” şeklinde ifadeler kullandı.

ÇOCUĞUM KORKUYLA UYANIYOR

Kazada yaralanan Hakan Tek’in annesi Fadime Tek, kazadan beri yürüyemeyen oğlunu kucağında taşıdığını söyleyerek “çocuğumun her tarafı kırık, 5 sefer ameliyattan çıktı. Sol kolu tutmuyor. Çocuğumu kucağımla indirip, kaldırıyorum dedi. “Uyuduğu zaman sürekli kafasını sallaya sallaya uyanıyor psikolojisi bozuk. Korkuyla uyanıyor.” diye konuştu. Korkunç kazada yaralanan evladı için adalet çağrısında bulunan Ali Rıza Duran, “Adaletin yerini bulmasını istiyorum, adalet istiyorum.” dedi. İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde 11 Ekim tarihinde meydana gelen korkunç kazada çok sayıda ölü ve yaralı var. Bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokula götüren Adalettin T. (53) kontrolünde ki 03 UU 567 plakalı Ford Transit marka servis minibüsü, Çatağıl köyü çıkışında sürücüsünün henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan servis minibüsü yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarparak durabildi. Kazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı. Korkunç kazada İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) hayatını kaybederken, Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yağmur Duran (11) ise yaralandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal