Afrin'de Büyük Gelişme! Sadece 2 Belde Kaldı

Zeytin Dalı Operasyonu 48 günü geride bırakarak başarıyla sürüyor. 3 Mart’ta Raco’yu, 4 Mart’ta Şeyh Hadid beldelerini teröristlerden arındıran TSK ve ÖSO kuvvetleri, dün de Afrin’e giriş için kritik önemdeki Cinderes’i ele geçirdi.

09.03.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 09.03.2018-09:39) Afrin'de Büyük Gelişme! Sadece 2 Belde Kaldı

Zeytin Dalı Operasyonu 48 günü geride bırakarak başarıyla sürüyor. 3 Mart’ta Raco’yu, 4 Mart’ta Şeyh Hadid beldelerini teröristlerden arındıran TSK ve ÖSO kuvvetleri, dün de Afrin’e giriş için kritik önemdeki Cinderes’i ele geçirdi. Bu gelişmeyle Afrin’e ilişkin kıskaç oldukça daraldı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Afrin’e güneyden giriş yolunun açılması için stratejik öneme sahip, bölgenin en büyük beldesi olan Cinderes’in merkezine de dün öğleden sonra saat 15.30-16.00 sularında girildi.

Merkezde tam kontrolün sağlanması için Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât (JÖH ve PÖH) kuvvetlerinin de katılımıyla yer yer sıkı çatışmaların meydana geldiği bilgisi verildi. Çatışmaların genellikle Afrin istikametinde merkezin kuzey kesimlerinde olduğu ve terör örgütünün kritik noktalara yerleştirdiği keskin nişancıların öldürüldüğü öğrenildi. Bölgeden gelen haberlerde Cinderes’teki sivillerin merkezden ayrılmış oldukları da belirtildi. Operasyonun başlamasından sonra nüfusu 3-4 bine inen Cinderes’teki sivillerin terör örgütünün tehdidiyle beldeden çıkartılıp Afrin’e götürüldükleri değerlendiriliyor. Bülbül, Raco, Şeyh Hadid ve Şeran’dan sonra Cinderes, TSK ve ÖSO’nun Afrin bölgesinde giriş yaptığı beşinci belde oldu. Kontrolün sağlanacağı tek belde olarak Mabatlı kaldı. TSK ve ÖSO’nun harekâtın başlangıcından şimdiye kadar aldığı yer sayısı 160 oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal