Afrikalı öğrenci vakasında yeni gelişme: 8 kişi gözaltına alındı! Karabük’te son durum ne?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen bir operasyon sonucunda, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada nefret söylemi içeren paylaşımlarda bulundukları tespit edilen 10 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

28.03.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:41) Afrikalı öğrenci vakasında yeni gelişme: 8 kişi gözaltına alındı! Karabük’te son durum ne?

Özellikle Instagram'da faaliyet gösteren "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta yapılan paylaşımlar, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bu paylaşımlarda, öğrenciler arasında bazılarının HPV ve HIV gibi ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu iddia edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelemesi sonucunda, söz konusu paylaşımların halkı kin ve düşmanlığa teşvik edici ve yanıltıcı bilgiler içerdiği tespit edildi. Bu kapsamda 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve operasyonlar başlatıldı. Şu ana kadar 8 şüphelinin gözaltına alındığı bildirilirken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi.


İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri açıklamada bulundu

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir HIV veya HPV vakasında artış olmadığı vurgulandı. Bu açıklama, toplumda oluşan endişelerin yersiz olduğunu gösterdi.

Karabük Üniversitesi'ndeki olaylar ve sosyal medyada dolaşan iddiaların ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı kararlar ve ilgili makamların açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal