Afganistan'da büyük deprem felaketi! Ölü sayısı 920'ye yükseldi!

Afganistan'da meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem kabus dolu anlara sebebiyet verdi. Kabus dolu dakikalarda sarsıntı başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildiği kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre deprem nedeniyle 255 kişi yaşamını yitirdi. İlk açıklamada bu sayının 155 olduğu duyurulmuştu.

22.06.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-13:36)

Afganistan'da dün gece yerel saatle 01.24 sıralarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem kabus dolu anlara sebebiyet verdi. Kabus dolu dakikalarda sarsıntı başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildiği kaydedildi. Afganistan'da gerçekleşen deprem ayrıca, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildiği belirtildi.

5,9 büyüklüğünde deprem

Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Afgan sosyal medya kullanıcıları depremle ilgili görüntüler paylaşırken, kimi kullanıcılar can ve mal kayıplarının yüksek olabileceği endişesini dile getirdi. Yapılan açıklamaya göre deprem nedeniyle 255 kişi yaşamını yitirdi. İlk açıklamada bu sayının 155 olduğu duyurulmuştu.

5,9 büyüklüğünde deprem

Ölü sayısı 920'ye yükseldi

Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde depremin bilançosu saatler geçtikçe daha da artıyor. Edinilen son bilgilere göre ölü sayısının 920'ye yükseldiği kaydedilirken binlerce yaralının olduğu bilgisi yönünde. 

Ocak ayında 

Ocak ayında da Afganistan'ın Badgis vilayetinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Gerçekleşen depremde 26 kişi yaşamanı yitirmişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal