Afganistan Son Dakika! Saldırıya Kınama!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Afganistan'da 100 çocuğun öldüğü ve çok sayıda insanın yaralandığı saldırıyı sert sözlerle kınadı.

07.04.2018-12:36 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-12:28) Afganistan Son Dakika! Saldırıya Kınama!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Afganistan'da Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen hafızların kabul törenine yönelik hava operasyonunu katliam olduğunu ve bunu esefle kınadığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri(ABD), Afganistan'da hafızlık merasiminine yönelik katliamla anılmaktan  rahatsız olduğunu belirtmişti.

 Karadaği yayımladığı yazılı basın açıklamasında, "Müslüman ve Arap toplumlara karşı işlenmiş, hesabı verilmemiş suçlar dizisinin çirkin yeni bir örneğidir" diyerek sert sözler söyledi.

Hadiseyi katliam olarak tanımlayan ve kınayan Karadaği, uluslararası kuruluşların bu hususta sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Genel sekreter, "Nerede silahlı çatışmaların ardından sivilleri koruyan Birleşmiş Milletler'e bağlı güçler?" şeklinde konuşarak BM’yi göreve davet etti.

Afganistan Hava Kuvvetleri'nin 2 Nisan günü Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz ilinde bir medreseye yönelik gerçekleşen hava saldırısında 100 çocuğun öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğu açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, saldırı hakkında ayrı soruşturma başlatmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal