Afgan Çete Lideri Sanger Ahmadi İstanbul'da Yakalandı! Sanger Ahmadi Kimdir?

Afgan uyruklu Alman çete lideri Sanger Ahmedi bugün İstanbul'da yakalandı. Peki, Sanger Ahmedi hangi çetenin lideridir? Sanger Ahmedi kimdir? Hepsi haberimizde.

09.10.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-12:17) Afgan Çete Lideri Sanger Ahmadi İstanbul'da Yakalandı! Sanger Ahmadi Kimdir?

Avrupa’da birçok suç işlediği bilinen Almanya merkezli suç lideri Afgan Sanger Ahmadi, bugün İstanbul’da yakalandı. İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde yakalanan Ahmadi, bir süredir Instagram hesabından Türkiye’de olduğunu belli eden paylaşımlarda bulunuyordu. Paylaşımlardan sonra sıkı takibe alınan Sanger Ahmadi bugün öğle saatlerinde yakalandı. Sangar Ahmadi kimdir?

SANGER AHMADİ KİMDİR?

Karıştığı suçlar yüzünden birçok yerden sınır dışı edilen Sanger Ahmadi en sonunda bugün İstanbul’da yakalandı. Almanya merkezli suç örgütünün Afgan asıllı lideri Sanger Ahmadi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla Bahçelievler’de kaldığı otelde yakalandı. Afgan Ahmadi ve çete üyeleri İ.J.Y, S.V., M.A.D. ve O.M. kaldıkları otelin lobisinde gözaltına alındılar. Gözaltına alınan çete lideri ve üyelerinin sorgusunun sürdüğü gelen bilgiler arasında.


Almanya’da 5 eyalette 30’dan fazla suça karışan Sanger Ahmadi Afgan asıllıdır. Uyuşturucu çete lideri Sanger Ahmadi sosyal medya hesabında ağır silahlarla Türkiye’de olduğunu belli eden paylaşımlarda bulunuyordu. Ahmadi Almanya’dan sınır dışı edilmiştir. Ahmadi’nin sınır dışı edilmesinin ardından kendi bir video yayınladı. Videoda, Frankfurt’ta yeterince Afgan olduğunu ve hepsinin sınır dışı listesinde olduğu için korkularının olmadığını ve ne isterse onu yapacaklarını dile getirdi. Uyuşturucu çete lideri, “Eğer beni kızdırmaya devam ederseniz 100 Afgan’ı üzerinize salarım” açıklamalarında bulundu. Alman Polis Teşkilatı bu açıklama sonrası bölgedeki polis ve ailelerine yakın koruma verileceğini açıkladı.

SANGER AHMADİ HANGİ UYUŞTURUCU ÇETESİNİN LİDERİDİR?

30 suçtan aranan Sanger Ahmadi, bugün İstanbul’da tutuklandı. Yaptığı paylaşımlarda Türkiye’de olduğunu belli eden Ahmadi, aslen Afganistanlıdır. Sanger Ahmadi, Lions-Cartel uyuşturucu çetesinin lideri konumundaydı.

SANGER AHMADİ SINIR DIŞI MI EDİLECEK?

Lions-Cartel uyuşturucu çetesi patronu Sanger Ahmadi 7 Ekim'de İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yakalanmıştı. Uzun süren sorgudan sonra çete üyelerinden biri serbest bırakıldı. Diğer çete elemanları ve Sanger Ahmadi, sınır dışı edilecekler. Yapılacak işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildiler. Afgan kökenli Sanger Ahmadi ve diğer çete üyelerinin Türkiye'de yargılanmayacakları kesinleşmiş oldu. Çete, 30'dan fazla suç işlediği Almanya'da yargılanacağı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal