AFAD’dan kuvvetli sağanak yağış uyarısı: Yarın sabaha kadar devam edecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika uyarısına göre İstanbul’da yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Yetkililer yağış sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

28.09.2023-17:21 - (Son Güncelleme: 28.09.2023-17:47)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağışlar için uyardı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağışlar için uyardı.

AFAD'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Meteorolojiye göre İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır."

İstanbul ve Ankara sağanak yağış uyarısı

Yarın sabaha kadar devam edecek

İstanbul Valiliği, "Marmara Bölgesi'nde 28 Eylül 2023 (Perşembe) günü devam eden gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulundu.

Ankara için de uyarı yapıldı

İstanbul'daki uyarının ardından bir uyarı da başkent Ankara için yapıldı.

Ankara Valiliği'nen yapılan açıklamada, "Ankara'da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; önümüzdeki 2 saat içerisinde Ankara'da gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal