AFAD'dan, İstanbul'da dahil '5' ile 'Turuncu Kod' uyarısı: "Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya için turuncu uyarıda bulundu.

10.08.2022-14:20 - (Son Güncelleme: 10.08.2022-14:48) AFAD'dan, İstanbul'da dahil '5' ile 'Turuncu Kod' uyarısı: "Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya için turuncu uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı açıklamada gök gürültülü sağanak yağışların, çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması beklendiğini belirtti.

"Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım"

Meteorolojinin açıklamasının ardından bir açıklama da AFAD'dan geldi. Yapılan uyarıda, "Meteoroloji, bu illerimizi (İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya) yarın için TURUNCU kodla uyarıyor! Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan uyarı

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular,Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakasın’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal