02.02.2021-14:45 (Son Güncelleme:02.02.2021-14:45)


1

Dünya Myanmar'ı konuşmaya devam ediyor. Elli üç milyon nüfuslu Asya ülkesi Myanmar'da, fotoğrafı adı Tatmadaw olan askeri kuvvetler, dün sabah darbe gerçekleştirdi.



2

Ordu ilk açıklamasında, bir senelik olağanüstü hal ilan ederek yönetime el koyduğunu, bir senenin sonunda seçimlerin yapılacağını duyurdu.



3

Darbe, Myanmarda ordu ile sivil hükümet arasında 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan genel seçimlerde hile yapılıp yapılmadığı tartışmalarının üzerine gerçekleşti.



4

Ülke dünden beri manşetlerde ilk sırada yer alırken sosyal ağlarda paylaşılan bir video olay haline geldi.



5

Myanmar’da bir beden öğretmeni, aerobik yaparken farkında olmadan ülkede gerçekleşen askeri darbenin ilk anlarını kaydetti. O anlar yalnızca ülkede değil dünyada viral oldu. (Haberin videosu için yana kaydırınız)



6

Myanmar’da beden öğretmeni olan Khing Hnin Wai aerobik yapmış olduğu sırada farkında olmadan ülkede gerçekleşen askeri darbenin ilk anlarını kaydetti.



7

Wai’nin web üzerinden aerobik yapmış olduğu anlarda, arka planda harekete geçen askeri konvoyun görüntülerini kaydetti. Videonun yayınlandığı gün ise ülkede ordu yönetime el koydu.



8

Duruma inanamadığı kaydeden beden öğretmeni Wai’nin önceden aynı yerde 11 ay boyunca çok sayıda çekim yaptığını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR