Adıyaman'daki su deposu kazısında Roman dönemine ait mezarlar bulundu!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, belediye ekiplerinin su deposu alanı için yaptıkları kazı çalışmasında, Roman dönemine ait 3 mezar ile minyatür balta, bronz ayna ve bazı objeler bulundu. İşte haberin detayları...

22.07.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-16:32) Adıyaman'daki su deposu kazısında Roman dönemine ait mezarlar bulundu!

Akıncılar beldesinde 1973 yılında yapılan ve artık yetersiz kalan su deposunun yenilenmesi için kazı çalışması gerçekleştiren ekipler, mezara rastlandı. Kazılarda Roma dönemine ait mezar bulunması üzerine Adıyaman Müze Müdürlüğü görevlileri bölgeye gelerek inceleme yaptı. İncelemede Roma dönemine ait 3 mezar tespit edildi, mezarların etrafında da balta, çömlek ve bazı objeler tespit edildi.


‘’Burada şu ana kadar 3 mezar ortaya çıktı’’

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, kazı çalışmalarında neredeyse 4 metre seviyesine inildiğini ifade ederek, "Burada şu ana kadar 3 mezar ortaya çıktı. Mezar taşlarının düzgün kesme taşlardan yapılmış basit mezar örnekleri olduğunu görüyoruz. Bu mezarlar içerisinde çömleklerin yanı sıra Roma dönemine ait bronz ayna ve neolitik dönem minyatür bir balta ortaya çıkartıldı. Bu iki eserin aynı anda bir mezarda çıkması çok ilginç buluntu olarak karşımıza çıkıyor" şeklinde konuştu.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal