Adıyaman’da Ormanda Gezerken Buldu: 65 Milyon Yıllık Olduğu Anlaşıldı

Adıyaman’da ormanlık alanda gezen bir köylü, değişik yapıda bir taş parçası buldu. Bulduğu taşı araştırınca 65 milyon yıllık bir fosil olduğunu öğrendi.

08.09.2021-10:05 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-10:05) Adıyaman’da Ormanda Gezerken Buldu: 65 Milyon Yıllık Olduğu Anlaşıldı

Adıyaman’ bağlı Kahta ilçesinin Boğazkaya köyünde yaşayan Sırrı Kaya (83) köyünün yakınlarındaki ormanlık alanda gezintiye çıktı. Ormanda gezerken bir taşın dikkatini çekmesi üzerine taşı alıp evine götürdü.

BULDUĞU TAŞIN 65 MİLYON YILLIK BİR FOSİL OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Adıyamanlı Sırrı Kaya taşı eve getirdikten sonra taşın görünümünden şüphelenerek müze müdürlüğü yetkililerini arayarak durum hakkında onlara bilgi verdi. Ekipler gelen ihbar üzerinde hemen incelemede bulundular. Ekiplerin ilk belirlemelerine göre taş 65 yıllık bir deniz istiridyesi fosili olduğu anlaşıldı.

BAŞKA FOSİLLERİN OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Ekipler daha sonra Sırrı Kaya’ya taşı bulduğu bölgeyi sordu ve o bölgede başka fosillerin olup olmadığını araştırmak için bölgede geniş çaplı bir araştırma başlattı. Taşı bulup yetkililere ihbar eden Sırrı Kaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada ‘Ormanlık alanda bazen gezinti yapıyorum. Dikkatimi bir taş çekti, aldım, içinde değişik şeyler olduğunu fark ettim. Çocuklarım internetten bunu araştırdıklarında fosil olduğunu söylediler. Daha sonra Adıyaman'dan müze çalışanların buraya geldiklerini ve bu fosiller hakkında araştırma yaptıklarını öğrendim. Ben de yetkililere ulaşıp taşı gösterdim. Bu taşı istenirse yetkililere teslim edeceğim, bende kalırsa da evimde muhafaza edeceğim’ diyerek taşın araştırılıp tarih turizmine kazandırılması talebinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal