Adet Öncesi Ödeme Ne Gelir?

Genellikle adet döneminde meydana gelen ödem, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Birçok kadının şikayetçi olduğu adet öncesi ödeme ne iyi gelir? Sorusunu sizin için cevapladık. İşte detaylar…

09.03.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 16.08.2021-17:14)

Birçok kadın adet dönemi öncesi ödem sorunu ile karşılaşmakta. Oldukça rahatsız edici bir dönem olan regli öncesi şişkinliğine iyi gelecek, adet öncesi ödeme ne iyi gelir? Sorusunun detaylarını haberimizde bir araya getirdik…

ADET ÖNCESİ ÖDEME NE İYİ GELİR?

Bazı kadınlar adet görmeden hemen önce ruh halindeki değişiklikler veya vücutlarında her ay değişim yaşarlar. Sivilceler olabilir, şişkinlik hissedebilirler, göğüsleri hassas olabilir, daha sık ağlayabilir, öfkeli patlamalar yaşayabilirler veya kendilerini depresyonda hissedebilirler. 

Bu semptomları her ay aynı anda yaşıyorsanız ve adetiniz başlar başlamaz kaybolursa, adet öncesi sendromunuz (PMS) var demektir. 

Hafifse, daha sık egzersiz yaparsanız veya kendinizi daha kötü hissetmenize neden olabilecek belirli gıdalardan (tuz ve kafein gibi) uzak durursanız daha iyi hissedebilirsiniz. Ancak bu belirtiler her ay korkunç geliyorsa ve sizi normal günlük işlerden alıkoyuyorsa, gidip doktorunuza görünmenizde fayda var. 

ADET ÖNCESİ SEMPTOMLARDAN BİRİ ÖDEM! 

-Adet döngüsü sırasında hormon seviyeleri dalgalanır. Adet kanamasından önceki günlerde progesteron seviyeleri daha düşüktür ve bu sıvı tutulmasına neden olabilir. 

-Premenstrüel sendrom, adet döngüsü ile bağlantılı bir grup semptomdur ve ödem bu semptomlar arasındadır. Ödem, vücudun doku ve organlarını çevreleyen boşluklarda bir sıvı toplanmasının neden olduğu şişliğin tıbbi terimidir. Ödem vücudun hemen hemen her yerinde meydana gelebilir. 

-Adet öncesi dönemde kadınlarda ödem oluşumu rahatsızlık verici bir etkiye sahiptir. Bu ödemin daha az olması ve daha rahat atılması için bir takım hususlar vardır. Tuz tüketiminin azaltılması, hazır gıda ve karbonhidrat tüketiminin azaltılması, düzenli egzersiz yapılması, çay, kahve, sigara, alkol gibi vücutta ödem yapıcı maddelerin tüketilmemesi, ağrı kesici ilaçların kullanılmaması ödemin atılmasına yardımcı olur. 

-Çoğu kadın için yaşam tarzı değişiklikleri PMS semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak belirtilerinizin ciddiyetine bağlı olarak, doktorunuz adet öncesi sendromu için bir veya daha fazla ilaç reçete edebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal