Adana'da Yanan Ormanlık Alanın Son Hali Havadan Görüntülendi

Adana'nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos 2020 tarihinde çıkan orman yangınında tahrip olan 2,675 hektarlık arazi tekrar yeşerdi. Yangında küle dönen alanın son hali havadan görüntülendi.

30.09.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-15:28)

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen yıl yaz aylarında çıkan yangın sebebiyle binlerce hektarlık alan yanarak kül olmuştu. Yangından sonra küle yönmüş araziye ekilen tohumlar ve dikilen fidanlar  yeşerdi. 2,675 hektar genişliğindeki alan havadan görüntülendi 

Geçtiğimiz yıl 23 Ağustos’ta Adana Kozan’da çıkan orman yangınında küle dönen arazide, Geçtiğimiz Mart ayında toprakla buluşan kızılçam tohumları ve fidanlar yeşerip boy vermeye başladı. Yangının lüle çevirdiği alan tekrar yeşil örtüye büründü.

Adana'da Yanan Orman

YANGINDA KÜL OLAN ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ 

Acaryayla, Boztahta, Çamlarca, Çürüklü, Eskimantaş, Karahamzalı, Kuyubeli ve Minnetli mahallelerinde yangının tahribata yol açtığı alanların son hali havadan drone ile görüntülendi.

Yörede yaşayan vatandaşlardan Kerem Kandemir, yaz mevsimi bu sene kurak geçtiği için yangında tahrip olan alanların tekrar yeşerdiği için sevinçli olduklarını belirterek, ‘Ciğerlerimiz yandı. Buralar yemyeşil olsun istiyoruz. Hala teras yapım çalışmaları sürüyor. Hala fidan ekimi sürüyor. Her yer kuru ama her yer yeşil olsun istiyoruz. Ekilen tohumlar yeşermeye başladı bizlerde mutluyuz ormanı böyle görünce’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal