Adana’da Telefon Direklerinden Leyleklere Yuva Yapıldı

Adana'da telefon direklerinden sevimli leyleklere yuva yapıldı. Elektrik direklerinde akıma kapılarak telef olmamalarını sağlamak için telefon direkleri yuvaya dönüştürüldü.

30.04.2021-10:49 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-14:15) Adana’da Telefon Direklerinden Leyleklere Yuva Yapıldı

Adana’da leylekler için seferberlik oluşturuldu. Tufanbeyli ilçesinde belediye ekipleri tarafından, leyleklerin elektrik akımına kapılmaması için telefon direklerini yuvaya dönüştürdü. 

‘TELEFON DİREKLERİNİ LEYLEK YUVASINA DÖNÜŞTÜRDÜ’ 

Tufanbeyli ilçesinde leyleklerin göç istikametinde ara ara elektrik direklerinde telef olduğunun kendine iletilmesi üzerine harekete geçen Belediye Başkan Remzi Ergü, atıl telefon direklerini leylek yuvasına dönüştürdü. 

‘LEYLEKLER GÜVEN İÇERİNSE YAŞASINLAR İSTİYORUZ’ 

Birçok evde leylek yuvaları olduğunu artık kalmadığını söyleyen Başkan Ergü, ‘Leylekler Anadolu’da ve Tufanbeyli’de ‘Hacı leylek’ olarak bilinir. Uzak coğrafyalardan geldiği için yorgun olmalarından dolay duygusal bir havaları vardır. Leyleğe asla zarar verilmez. Bazı elektrik direklerinde leylek yuvaları gördüm. Leyleklerin zamanla elektik tellerine takılıp zarar gördüğünü öğrendim. İlçe merkezinde benim çocukluğumda leylek yuvaları vardı ve mahallenin simgesi olurdu. 

Buradan esinlenerek atıl vaziyetteki telefon direklerinden leylek yuvası yapalım elektrik tellerinden uzakta güvenli bölgelerde olsun istedik. İlçenin değişik bölgelerine yapmayı düşünüyoruz. İyi yaşam alanı bulduğu yeri tercih ediyor güven içerinse yaşasınlar istiyoruz. Hem doğaya katkı hem de simgesel sevgiyi geleceğe aşılamak istedik’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal