Adana'da Şırdan yoğunluğu! Binlerce yerli ve yabancı turist bu lezzeti tatmak için kilometrelerce yol gidiyor

Geleneksel lezzetlerimizden Şırdan'a olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte Şırdan'ın merkezi Adana'da turist yoğunluğu yaşanmaya başladı. Binlerce yerli ve yabancı turist Şırdan yemek için Adana'ya akın ediyor.

18.07.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-10:34)

Eskinin gariban yemeği Şırdan artık lüks oldu. Binlerce yerli ve yabancı turist Şırdan yemek için Adana'ya akın ediyor!

Ülkemizin dört bir yanında kesilen küçükbaş hayvanların sakatatları çiğ olarak Adana'ya götürülüyor ve Şırdan'a dönüşüyor. Son zamanlarda oldukça tercih edilen bir lezzet olan Şırdan yerli turistler kadar yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor.

"Uçakla gelip şırdan yiyip dönüyorlar"

Şırdancı Emin Kertiş, oldukça fazla talep olduğunu belirtiyor. Kertiş, yaz ayıyla birlikte talebin arttığını belirterek,  " Türkiye'den birçok insan bu lezzeti tatmak için geliyor. Şuan Türkiye'nin birçok iline de kargoyla şırdan gönderiyoruz. Yurt dışından dahi talep var. Bazı insanlar hatta uçakla geliyor şırdan, kebap yiyip geri dönüyor. Önyargıyla gelip tadını beğenen çok fazla da insan var" dedi.

 şırdan

Şırdan tescillenmeli!

Muğla Bodrum'dan şırdan yemeye gelen Adnan Taşdemir isimli vatandaş,  "Adana'ya tatile geldik. Daha eve gitmeden şırdancıya geldim. Bin kilometredir bu şırdanın hasretiyle geldim. Kesinlikle tescillenmesi gereken bir lezzet" sözleriyle şırdan tutkusunu anlattı. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal