Adana’da Karikatür ve Afiş Yarışması Sergisi

27 karikatür, 47 afişten oluşan "Karikatür ve Afiş Yarışması/4 Sergisi" Adana’da açıldı. Sergi, 19 Temmuz’a kadar Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde açık kalacak.

17.07.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-10:11) Adana’da Karikatür ve Afiş Yarışması Sergisi

"Esere ve Emeğe Saygı" temalı "Karikatür ve Afiş Yarışması/4 Sergisi" Adana’da açıldı. Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde açılan sergi Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün (GESAM) destekleri ile hazırlandı.

GESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe 27 karikatür, 47 afişten oluşan sergiyle ilgili şunları söyledi:

“Covid 19 sonrası bakanımızın kontrollü olarak sosyal faaliyet uygulaması talimatı uyarınca korona sonrası ilk etkinlikteyiz. Bu etkinlik 19 Mart 2020 tarihinde olacaktı, korona dolayısıyla ertelendi. Bu etkinlik GESAM’ın 15 yıldır 4 yılda bir yaptığı karikatür ve afiş yarışmasının bir ürünüdür. Her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve GESAM özel ödülü veriyoruz. Türkiye'nin 7 bölgesini temsilen 7 ilinde bu etkinlikleri yapıyoruz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da daha önce bu serginin açılışını yapmıştık"

Kültürün başkenti olduğunu söyleyen Adana Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, “Bakanlığımızı himayesinde açılan bu şahane sergi için GESAM’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan ise, “Hala tüm dünyada etkisi devam etmekte olan Covitd-19 salgınının ardından gördük ki, sanatın olmadığı bir yaşam, tadı tuzu olmayan bitkisel bir hayata benzemektedir. Kademeli normalleşme süreci içerisinde Bakanlığımızın desteği ile ilk sergimizi Adana’da düzenliyoruz. Korsana da dikkat çekilen bu sergide esere ve emeğe saygı diyerek emeği geçenlere haklarını vermek gerekmektedir. Alacağınız her korsan eser, üreticinin cebinden parasını çalmaya eş değerdir, lütfen duyarlı olalım, korsan almayalım” diye konuştu.

Sergi, 19 Temmuz’a kadar Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde açık kalacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal