Adana'da Hava Sıcaklığı 45 Dereceyi Gördü

Adana'da hava sıcaklığı güneş altında 45 dereceyi gördü. Sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerine gölge alan arayarak serinlemeye çalıştı.

14.05.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-15:20) Adana'da Hava Sıcaklığı 45 Dereceyi Gördü

Son günlerde uzman isimler Kuzey Afrika'dan gelecek olan sıcak hava dalgasına karşı uyarılarda bulunurken, Adana'da ise sıcaklığın 1945 yılından bu yana ilk kez gölgede 41 dereceye ulaşarak, mayıs ayı sıcaklık rekorunu kırması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Sorumlusu Mustafa Gülüm, "Önümüzdeki günlerde Kuzey Afrika'dan gelen sıcak havanın etkisi altında bulunacağız. Özellikle düşük nemle birlikte yüksek sıcaklık tüm Çukurova'yı etkileyecek. Son 75 yılın en sıcak günlerini yaşayacağız. Tahminlerimize göre kent merkezinde 39 birçok ilçede 41 dereceyi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşları evden çıkmaması yönünde uyaran Gülüm, orman yangınlarına karşı da uyarılarda bulundu. Sıcaklığın öğle saatlerde etkisini göstereceğini söyleyen Gülüm, "Vatandaşlarımız güneş çarpmasına maruz kalmamak için dışarı çıkmasınlar." dedi. Öte yandan, parklarda bulunan termometreler bugün güneş altında 45 dereceyi gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal