Adana'da Bıçakla Yürümüşlerdi! Beklenen Karar Açıklandı

Adana'da sokakta döner bıçakları ile gibi yürüyen 20 Suriyeli hakkında beklenen karar açıklandı. İşte detayları...

11.01.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-18:00)

Suriyelilerin son zamanlarda ülkemizde yapmış oldukları olaylar sosyal medyada viral olmuştu. Bu haber de aynı nitelikte. Sokaklarda eşkıya gibi davranmaları son noktayı koydu. 

SINIR DIŞI EDİLECEKLER 

Adana'da gerçekleşen bu olay sokakta döner bıçakları ve sopalarla yürüyen şüphelilerin, kendilerini "515 Haşimi" olarak tanıtan aşiret grupları arasındaki fikir anlaşmazlığı sebebiyle sokakta yürüyen Suriyelilerden kimliği belirlenmiş olan 20 Suriyeli gözaltına alındı. Ayrıca sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

20 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI 

Adana Seyhan İlçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde Suriyeli grubun yürüdüğü anlar, Suriyeli bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyada görüntülerin yayılmasının ardından yaşanan bu olayla ilgili haklarında soruşturma başlatıldı. Kimlikleri belirlenen 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 


KENDİLERİNİ 515 HAŞİMİ AŞİRET MENSUBU OLARAK TANITIYORLAR

Yaşanan bu olayda şüphelilerin, Suriye'de Arap Milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, ve aralarında fikir ayrılıkları yaşandığı belirlendi. Araçlarına yazdığı 515 sayısının Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal