Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası sonrası Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek oldu. Bu haber sonrası Akın Gürlek hakkındaki araştırmalar arttı. Peki Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

02.06.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-11:00) Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni bir görev değişikliği daha yapıldı. Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek oldu. Bu haber sonrasında Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek’in hayatı hakkında yapılan araştırmalar hız kazandı.

Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yeni Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek ilk olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek’i baktığı davalarda verdiği kararlarla tanındı. Gürlek, atamayla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 4 yardımcısından biri oldu.

Akın Gürlek’in başkanlığını yaptığı mahkeme, HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'a örgüt propagandası suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Bu ceza; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş’ın ana davasındaki verdiği ihlal kararından önce tahliye edilmesine rağmen, cezaevinden çıkamamasına neden olmuştu.

Akın Gürlek kimdir

Akın Gürlek, arasında Selçuk Kozağaçlı'nın bulunduğu ÇHD'li avukatların tahliye edilmesi üzerine görevden alınan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanmış ve yeni heyetle birlikte avukatlara hapis cezaları vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararı sonrasında Bozdağ’ın diğer bir yardımcısı olan Hasan Yılmaz ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaparken Osman Kavala davasını açmıştı. Adalet Bakan Yardımcı Uğurhan Kuş ise Erdoğan tarafından Danıştay Üyeliğine atandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal