Adalet Bakanı Tunç'tan şehit ailelerine yönelik paylaşımlara ilişkin açıklama: Şüpheliler hakkında soruşturma açıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada terör propagandası yapanlarla ilgili soruşturmalarda 125 kişinin gözaltına alındığını, 3 şüphelinin de tutuklandığını açıkladı. İşte haberin detayları...

27.12.2023-13:59 - (Son Güncelleme: 27.12.2023-17:40) Adalet Bakanı Tunç'tan şehit ailelerine yönelik paylaşımlara ilişkin açıklama: Şüpheliler hakkında soruşturma açıldı

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz 12 şehit sonrası sosyal medyada terör propagandası yapan ve şehit yakınlarına hakaret eden birçok kişi vardı. Bakanlık bunun üzerine konuyla ilgili bir çalışma başlattı.

202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada terör propagandası yapan ve şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan, suç ve suçluyu öven 202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını, gözaltına alınan 125 kişiden 3'ünün tutuklandığını bildirdi. Tunç, Sosyal Medya hesabındaki açıklamada, sosyal medyada terör propagandası yapan, şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan, suç ve suçluyu övenler hakkındaki gerekli adli soruşturmalara cumhuriyet başsavcılıkları tarafından devam edildiğini belirtti. Tunç, "Sosyal medyada terör propagandası yapan, şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan, suç ve suçluyu öven 202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı, gözaltına alınan 125 kişiden 3'ü tutuklandı" ifadesini kullandı.

Yılmaz Tunç

“Bunlara kesinlikle müsaade edilmeyecektir”

Bakan Tunç, 6 kişinin adli kontrolle mahkemeden, 29 kişinin ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, 39 şüpheli hakkında ise yakalama işlemlerinin sürdüğü bilgisini verdi. Tunç, "Şehit ailelerimizi ve milletimizi rahatsız edenlere, sosyal medya aracılığı ile suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlara, ülkemiz ve milletimizin huzurunu bozmayı amaçlayanlara kesinlikle müsaade edilmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal