Adalet Bakanı Gül: Yangın Tüm Gerçekliğiyle Araştırılacaktır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki özel SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 9 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili, "Süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır." dedi.

19.12.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 19.12.2020-17:58) Adalet Bakanı Gül: Yangın Tüm Gerçekliğiyle Araştırılacaktır
Adalet Bakanı Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yangının gerçekleştiği hastanede inceleme yaptı.

Bakan Abdulhamit Gül, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, hadisenin ilk anından itibaren devletin bütün alakalı kuruluşlarıyla süreci yakından izlediklerini dile getirdi.

Gaziantep başta olarak tüm millete baş sağlığı dileğini ileten Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Olayla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız derhal soruşturma başlatmıştır ve 2 savcıyı görevlendirmiştir. 2 savcımız süreci tüm yönleriyle takip etmekte, süreci titiz şekilde soruşturmaktadır. Bir bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç, hızlı ve titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir. İnsan canı en değerli ve aziz varlıktır. Buna yönelik bu süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır. İdari ve adli anlamda tüm kurumlar gereken ne varsa yapacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu konuda tüm çalışmalar titiz şekilde sürecektir."

Yangın sonucunda yaşamını yitirenlere başsağlığı dileklerini ileten Bakan Gül, bu gibi acıların bir daha olmamasını temenni etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal