Adalet Bakanı Gül: Adliyelerde Nöbet Sistemine Geçildi

Adalet Bakanı Gül, adliyelerde nöbet sistemine geçildiğini, noterliklerin dönüşümlü hizmet vereceğini duyurdu, hastalık belirtisi olanların izolasyon tedbirini ihlal etmesinin suç olduğunu kaydetti.

23.03.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-14:23) Adalet Bakanı Gül: Adliyelerde Nöbet Sistemine Geçildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında yeni tip coronavirüsle (Covid-19) ilgili koordinasyon toplantısının ikincisi düzenlendi.

Ankara Hakimevinde saat 11.00'de başlayan toplantıya, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Adalet Bakan yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş katılım gösterdi.

Coronavirüse ilişkin yeni tedbirlerin ele alındığı toplantı sonrası konuşan Bakan Gül, "Cezaevlerinde pozitif coronavirüs vakasına rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

"NÖBET SİSTEMİNE GEÇİLDİ"

Bakan Gül, "Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi" dedi.

ERTELENEN DURUŞMALAR

Gül, "Ertelenen duruşmalar ve sürelerle ilgili mağduriyet yaşanmaması için kısa zamanda adım atılacak” ifadelerini kullandı.

"NOTERLİKLER DÖNÜŞÜMLÜ HİZMET VERECEK"

Gül, noterliklerin dönüşümlü hizmet vereceğini duyurdu.

"İZOLASYON TEDBİRİNİ İHLAL SUÇTUR"

Coronavirüs salgını nedeniyle izolasyonun önemine dikkati çeken Gül, "Hastalık belirtisi olan vatandaşlarımızın izolasyonu zorunludur. Bu tedbiri ihlal eylemi suçtur" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal