Acılı Aileler Evlat Nöbetinde 600 Günü Geride Bıraktı

Acılı ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbetinde 600 gün geride kaldı.

26.04.2021-17:51 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-17:51) Acılı Aileler Evlat Nöbetinde 600 Günü Geride Bıraktı

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'nin payı olduğunu düşünenDiyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 602'nci gününde devam ediyor. 

EYLEMLERİNİ SÜRDÜREN AİLE SAYISI 220'Yİ AŞTI 

Tüm zorluklara boyun eğerek, yılmadan eylemlerini direnerek sürdüren ailelerin sayısı gün geçtikçe artarak 220'yi geçti. Aileler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını döneminde bile gerekli önlemleri alıp, eylemlerinden vazgeçmedi.

Bazı ailelerin evlatlarına kavuştuğu oturma eylemini destek ziyaretleri ile sürdüren ailelerin tek isteği çocuklarını terörün pençesinden kurtarmak. 

‘EVLATLARIMIZI ALMADAN BURADAN GİTMEYECEĞİZ’ 

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Ayşegül Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Mustafa için eylem yaptığını dile getirdi. 

HDP ve bazı siyasi partilere seslenen Biçer, ‘600 gündür burada feryat figan eden aileleri görmediniz, duymadınız. Sizi vicdana, merhamete çağırıyoruz. Bu yanan yürekleri, dökülen gözyaşlarını görmediniz. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi olsun, hepsine sesleniyorum. Nerede sizde vicdan ve merhamet? 600 gündür anne ve babaları görmezden geldiniz. Sanatçılar, sözde akademisyenler, insan hakları savunucuları hepsine sesleniyorum, buradaki anne ve babalar sadece kendi evlatları için değil sizin evlatlarınız için de nöbet tutuyor.’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal