24.08.2022-08:00 (Son Güncelleme:24.08.2022-08:06)


1

Bergen kimdir?

Bergen kimdir?

Bergen 1959 yılında dünyaya geldi. Asıl adı Belgin Sarılmışer'dir.



2

Kariyeri

Kariyeri

Bergen küçük yaşlarda sahne almaya başladı.



3

Sahne alırken kocasıyla tanıştı

Sahne alırken kocasıyla tanıştı

Güzelliğiyle herkesi büyüleyen Bergen Adana'da sahne alırken Halis Serbest ile tanıştı ve hayatı değişti.



4

Bütün hayatı değişti

Bütün hayatı değişti

1982 yılına gelindiğinde İzmir'de sahne aldığı sırada kocasının azmettiricisi tarafından bir kova kezzap attırıldı. Halis Serbest Bergen'in yüzüne attırdığı kezzapla Bergen iki gözünü de kaybetti. Vücudunun büyük bir kısmı yandı. Sol gözü tedaviler sonucu görme yetisini kazandı.



5

Tek gözünü kaybetti

Tek gözünü kaybetti

Tek gözünü kaybetmişti kaybettiği gözünü saçlarıyla kapatan Bergen akıllarda hep kalan yeni imajına büründü. Halis Serbest 12 yıl hapis cezası aldı. Bergen aşka olan inancını iyileştirmek için yanlış bir karar aldı ve eşi Serbest'i affetti ama mutlulukları uzun sürmedi. Yüzüne kezzap atan ve tek gözünü kör eden eşi Serbest onu aldatıyordu.



6

Boşandı ama kurtulamadı

Boşandı ama kurtulamadı

Mersin'e giderken boşandığı eşinin kendisini takip ettiğini fark eden Bergen, annesi ve emniyeti arayarak durumu bildirdi. Gece 04:00'da Bergen ve annesinin karşısına çıkan Halis Serbest Bergen ile tartışmaya başladı. Bergen arabaya binmek üzere hareket ettiğinde Halis Serbest’in silahından çıkan altı kurşunun hedefi olur ve aracın şoför koltuğuna kanlar içinde yığılır. 12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay hüküm giyer.



7

Kocasının açıklamaları

Kocasının açıklamaları

Sabah'a özel açıklamalarda bulunan Halis Serbest, filmin hayal ürünü olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını öne sürerek, şunları söyledi: "Film hayal ürünüdür. Gerçekleri yansıtmayan filmin memleketimde yasaklanmasını doğru buluyorum. Film çekilirken kimse gelip benden görüş istemedi. Hatta film Adana'da bile çekilmedi. Hayal ürünü olan bu filmi izlemeyi düşünmüyorum. Filmde Bergen'i canlandıran kadın oyuncu bana 'Cani adam' demiş. Ben cani değilim. Olayın yaşandığı tarihe dönecek olursak yaptıklarımdan pişman değilim. Bergen'e Adana'nın en lüks semtinde saray gibi ev aldım. Bütün ihtiyaçlarını en üst seviyede karşıladım, kendisini de defalarca uyardım. Ama bizim aramızı bozan annesiydi. Bunlar araştırılabilir. Filmi belki ilerleyen zamanlarda TV'den izleyebilirim" Halis Serbest'in yaptıklarından pişman olmadığı yönündeki açıklaması "pes" dedirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr