05.03.2022-14:22 (Son Güncelleme:06.09.2022-16:12)


1

Bergen sağ gözünü nasıl kaybetti?

Bergen sağ gözünü nasıl kaybetti?

Bir gün Halis Serbest, Bergen’e ‘Üç gün sonra gazeteler senden bahsedecek’ dedi. Öyle de oldu; bütün gazeteler Bergen’den bahsetti. Halis, kiralık bir katil tuttu. Katil, Bergen sahnedeyken elinde kezzap dolu bir kovayı Bergen’e doğru savurdu. Bergen’in bütün bedeni acıyla yandı, iki gözü de görmüyordu. Kezzap, bütün vücudunu yaktı. Bu olayın sorumlusu Halis Serbest yine oradaydı. Bergen, 45 gün hastanede yattı, yüzünün eski haline dönmesi için bir sürü estetik ameliyat geçirdi. Sol gözü görme yetisini geri kazandı fakat sağ gözünü kaybetmişti. Halis Serbest bu suç sebebi ile 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu olay Bergen için bir şöhretin başlangıcı oldu. Hastanedeyken rüyasında hayran olduğu Müslüm Gürses ile şarkı söylediğini görmüştü. Bu rüya ve çok daha fazlası gerçek oldu.



2

Kendine yeni bir imaj yarattı, saçıyla sağ gözünü kapatarak bazen de bantlar takarak sahne almaya devam etti Bergen. O sırada Halis Serbest ise hapisteydi. Bergen müzik dünyasında ün kazanmaya devam etti. ‘Acıların Kadını’ albümünü çıkardı.1986’da çıkan bu albüm çok sattı. Üstüne kendi hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinema filminde rol aldı. Ama Bergen, Halis Serbest’ten vazgeçemedi. Onu hapishanede ziyarete etmeye, ona para götürmeye başladı. Halis hapisten çıktı ve Bergen tekrar sahneye veda etti. Oysaki ünü ülkeyi aşmıştı. İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy gibi büyük sanatçılarla aynı sahneye çıkıyordu. Altın Plak, Altın Kaset ödülleri kazanmış artık arabeskin yeni yüzü haline gelmişti ama o şöhret yerine aşkı seçti. Fakat hayal ettiği gibi olmadı, Halis’in şiddeti devam etti.



3

Altı kurşun ile öldürüldü

Altı kurşun ile öldürüldü

Daha fazla şiddete dayanamayan Bergen bu kez Halis’ten gerçekten boşandı ve ‘artık mutlulukların kadınıyım’ diye röportaj verdi. Tekrar sahneye çıkmaya başladı. Fakat Halis, peşini bırakmadı. 14 Ağustos 1989’da Kayseri’de bir araba kesti yolunu, içinden Halis Serbest indi. Konuşmak için Adana, Tarsus’ta bir dinlenme tesisine gittiler. Bergen’in annesi de yanlarındaydı. Çok şiddetli bir tartışma içinde buldular kendilerini. Halis Serbest, o gün o dinlenme tesisinde 6 kurşunla Bergen’in canını aldı. Henüz 30 yaşındaki genç kadın hayatını, sevdiği adam yüzünden kaybetti. Halis Serbest, aynı zamanda Bergen'in annesini de yaraladı. Kadın, ağır yaralandı. Hastanede tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştu.



4

Bergen'in mezarı neden kafes içinde?

Bergen'in mezarı neden kafes içinde?

Halis Serbest, Bergen’i öldürmeden önce “Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım” dedi. Bu sebeple Bergen’in annesi kızının mezarının çevresine kocaman demirden bir kafes yaptırdı. Çünkü Halis Serbest’in kızının mezarını tahrip edeceğinden korktu. Anne, kızının en azından mezarında rahat etmesini istedi. Bergen’in cenazesine hiçbir ünlü isim katılmadı. Tarsus’ta sadece aile yakınlarının katıldığı bir merasimle defnedildi genç kadın. Bergen’in öldüğü gün, daha önceden ablasına hediye ettiği bitki ilk defa çiçek açtı. Belki de bu hayatta gün yüzü göremeyen Bergen, artık huzura kavuşmuştu.



5

Doktoru o zor günleri anlattı

Doktoru o zor günleri anlattı

Beyaz TV'de Söylemezsem Olmaz isimli magazin programına bağlanarak Bergen'in tedavisini nasıl üstlendiği anlatan Prof. Dr. Onur Erol, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol; ''Böyle şeylerin tedavisi çok zordur. 40 sene geçti üzerinden. Tedavisini ben üstlendim, iyiliğimi yaptım ve unuttum. Çok kötü bir durumdaydı. Benden yardım istedi, o zamanki şartlarda ben de elimden geleni yaptım. Bergen gelecekten hâlâ ümidini kesmemişti. Gözünün içine kadar yanıktı. Kabarmaları yüzünden vücudunu zımparaladım. Eksik olan deriler vücudunun başka yerinden alınan derilerle kaplandı. Tedavisine bel bağlayan bir hastaydı, şımarık olmayan bir kadındı. Hayata bağlılığını sanata bağlılığını büyük bir dirayetle yerine getirdi, Bergen de bu vardı'' açıklamalarında bulundu.



6

Tedavi sürecini ince detaylarına kadar anlatan Onur Erol, gözünü kaybeden Bergen'in nasıl bir süreçten geçtiğinin altını çizdi.



7

Erol; ''Bergen yüzünün yanık yerlerini makyajla kapatıp, sahnelere çıktı ve tekrar sanatını icra etti. Bu çok önemli bir şeydir. Tedavi durmadan iki yıl boyunca sürdü. Kezzap yanığı en kötü yanıktır. Göz yuvası yaptım. Protez göz konulması için ama vakti olmadı'' dedi.



8

Halis Serbet kimdir?

Halis Serbet kimdir?

Halis Serbest Almanya’da yakalandı. Serbest'in, 12 Mart 1992 yılında çıkarıldığı mahkemede 15 yıl hapsi istendi. Fakat Almanya’da mahkûmiyet süresi gibi hafifletici sebeplerle cezası 7 aya indirildi. Halis Serbest, 7 ay bir mahkûmiyet ile serbest bırakıldı. Cezasının bitimi, cezaevi önünde kurban kesilerek kutlandı. Adana’da yaşayan Halis Serbes serbest meslekle uğraştı ve ikinci eşinden olan dört çocuğu ile beraber yaşadı. Serbest, 2018 yılında 4 çocuğa ‘cinsel istismarda’ bulunma suçundan cezaevine girdi. Serbest, para ve motosiklet karşılığında çocuklara istismarda bulundu. Bu suç sebebi ile hüküm giydi.



9



10

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan gazeteci Candaş Tolga Işık, "8 mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor" dedi. Konuyla ilgili görüşmeler yaptığını ileten Işık, "Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradım ve "1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?" diye sordum. 'Öyle uygun görüldü' dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi" şeklinde durumu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr