Açık Öğretim Lisesi Sınavları Ne Zaman?

Açık Öğretim Lise sınavlarının hangi tarihte ve nasıl gerçekleşeceği merak konusuydu. Tarihler belli oldu. Peki, AÖL sınavları ne zaman? Açık öğretim lisesi sınavları çevrimiçi mi gerçekleşecek? Sizler için derledik.

11.02.2021-16:16 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-17:50) Açık Öğretim Lisesi Sınavları Ne Zaman?

Açık öğretim lisesi tarafından yayınlanan sınav duyurusuna göre 2021-2022 yılı 1. dönem sınav tarihleri belli oldu. AÖL programına kayıtlı binlerce öğrencinin merakla beklediği sınavların tarihi ne zaman? Açık öğretim lisesi sınavları online mı olacak yoksa yüz yüze mi?

AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Açık öğretim lisesi sınavlarının ne zaman yapılacağı öğrenciler tarafından araştırılıyor. Açık öğretim lisesi 1. dönem sınavları 4 Aralık itibariyle başlıyor. 4-10 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan sınavların yüz yüze mi yoksa online mı olacağı da öğrenciler tarafından en merak edilen konulardan biri.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınavlarının en sonuncusu 10 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Sınav sonuçları son sınavdan en geç iki hafta sonra yapılması bekleniyor. 


AÇIK ÖĞRETİM LİSE SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Pandemi döneminde yaşanan iniş çıkışlardan kaynaklı olarak açık öğretim lise sınavları online mı yüz yüze mi olacağı merak ediliyordu. Yapılan açıklamaya göre pandemi nedeniyle çevrimiçi bir şekilde gerçekleştirilecek sınavın yurt içinde ve yurt dışında Türkiye saatine göre yapılması planlanıyor. Sınava girecek olan öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile beraber açık öğretim lisesi bilgi yönetim sistemine giriş yaparak online sınava katılım sağlayabilecek.

4 Aralık tarihinde sabah saat 09.30’da çevrimiçi olarak başlayacak açık öğretim sınavları 10 Aralık saat 23.59’a kadar devam etmesi planlanıyor. Sınavlar için daha önce ders seçimi yapmamış olan öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için son tarih 30 Kasım.

Açık öğretim lise sınavlarının çevrimiçi olarak yapılacağı duyurulduktan sonra 2. Dönemin de bu şekilde geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. Şu anda 1. Dönem sonrasında gerçekleşecek sınavların online mı yüz yüze mi olacağı belli değil. Ancak açıklamada çevrimiçi sistemin bu döneme özel olduğu belirtildi. Buna göre sonraki sınavlar, uygun şartlar sağlandığında yüz yüze gerçekleşebilir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSE SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2021-2022 eğitim döneminde açık öğretim lise sınavlarının çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği söylendiğinden adayların herhangi bir sınav giriş belgesi almasına gerek kalmayacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle açık öğretim lise sisteminden sınavlarına girebilecekler.

Sonraki dönemde sınavların yüz yüze gerçekleşmesi halinde öğrenciler, aöl sınav giriş belgelerini yine aynı sistem üzerinden edinebilecekler. 2. Dönem sınav tarihleri hakkında henüz bir netlik yok.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal