Açık Lise AÖL Kayıt Yenileme Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi AÖL 2021 - 2 döneminin kayıt yenilemeleri başladı. Her öğrenciden her dönemde beklenen bu işlemin nasıl yapılacağı merak konusu. Peki, yenileme nasıl gerçekleştirilir, ücreti ne kadardır, açık lisede nasıl mezun olunur?

25.01.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-16:52) Açık Lise AÖL Kayıt Yenileme Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Birçok öğrencinin girdiği Açık Öğretim Lisesi AÖL, her sene kayıt yenileme yapmanızı istiyor. Kayıtların yenilenmesinin ardından sınav tarihleri ve takvim açıklanarak programınız belli oluyor. İşte kayıt yenilemeye dair tüm detaylar…

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2 dönemi için kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 ile 28 Ocak 2022 tarih aralığında yapılabilecek. Kayıt yenileme işlemini öğrencilik durumunuz silik, donuk ya da aktif de olsa yapmanız gerekiyor.

Kayıt yenileme ücretinin yatırılmasının ve gerekli yerlere yenileme için başvuru yapılmasının ardından açık lise kaydınız oluşturuluyor ve eğitim döneminize devam edebiliyorsunuz.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesi AÖL’e kayıt olanlar ya da olacaklar her sene belirlenen kayıt yenileme ücretini belirtilen yerlere yatırıyor. 2021 yılında kayıt yenileme ücreti toplamda 55 TL. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak alınıyor. 5 TL de Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği için ödeniyor. Ücretin 50 lirası anlaşmalı bankalara, 5 lirası da Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına yatırılıyor ve karşılığında makbuzunuzu almanız isteniyor.

Kayıt yenileme yapacak olan açık lise öğrencileri T.C. kimlik numaralarını beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın bankamatiklerine giderek ücreti yatırabiliyor. Aynı işlem Vakıflar Bankası’nın şubelerinden de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca belirtilen bankaların internet bankacılıklarından da ücret yatırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


KAYIT YENİLEME NEREDEN YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi’ne ilk defa kayıt olacaksınız bu kayıt işlemini il veya ilçenizde bulunan halk eğitim merkezi müdürlüklerinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Kurumda bununla ilgili yönlendirme alabilirsiniz. Ayrıca kayıt yenileme konusunda bu kurumlardan bilgi de edinebilirsiniz.

MEZUNİYET ŞARTLARI

- Öğrenim gördüğü toplam dönemin; Yapılacak olan sınavın ilk günü itibarıyla, on yedi yaşını bitirmeyen öğrenciler için en az 8, on yedi yaşını bitiren öğrenciler için ise en az 5 olması,

- Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,

- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal