Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2022 Açık cezaevi izinleri tarihleri

AK Parti MYK'sında, açık cezaevlerinde bu ay sonu bitecek kovid izinleri de gündeme geldi. İlgili kurumlar salgın gerilediği için izinlerin uzatılmaması yönünde karar almıştı. Ancak parti kurmayları, izinlerin uzatılması konusunda kendilerine çok talep geldiğini söyledi. Bu nedenle 80 bin mahkûmu ilgilendiren izinlerin uzatılması kararlaştırıldı. Detaylar haberimizde...

19.05.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-10:59) Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2022 Açık cezaevi izinleri tarihleri

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) düzenlemiş olduğu toplantısında, cezaevlerinde bu ay sonu bitecek koronavirüs izinleri gündemde geniş yer aldı. MYK toplantısında kurmaylar, izinlerin uzatılması konusunda kendilerine çok sayıda talebin geldiğini anlattı. Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, Bu bağlamda 80 bin mahkumu ilgilendiren izinlerin uzatılmasının kararlaştırıldığı, konunun pazartesi günü kabine toplantısında son bir kez değerlendirileceği öğrenildi.

200 bin mahkum yararlandı

İznin uzatılması yönünde karar alınması halinde 31 Mayıs'a kadar yasal düzenleme yapılacak. Bugüne kadar 12 kez uzatılan kovid izninden yaklaşık 200 bin mahkum faydalandı.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü, açık cezaevinde olan hüküm giyenlerin koronavirüs kapsamında izinlerinin belirtilen tarih itibariyle biteceğini açıkladı. Peki Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek 2022? Açık cezaevi izin tarihleri uzadı mı?

Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek?

Koronavirüs sebebiyle 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren denetimli serbestlik tedbiri ile evlerde yaşayan yaklaşık 80 bin açık cezaevi mahkumu COVID-19 nedenli izinleri 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Adalet Bakanlığı izni biten hükümlülerin geriye kalmış olan cezalarını çekmek için girecekleri cezaevi konusunda ise tercih hakkı tanıyacaktır.cezaevi

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Bu tarihe kadar tam 12 kez uzatılmış olan açık Cezaevi izinleri 31 Mayıs’ta bitecek. Salgının seyir şekli, vaka sayılarının düşüşü ve aşılamanın artması dikkate alınarak  Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiye kararlarıyla ülke genelinde normalleşme süreci sebebiyle COVID-19 izninde bulunan hükümlülerin izninin uzatılmasına gerek görülmedi.

COVID-19 izinlerinden bu tarihe kadar 200 bin Mahkûm faydalanmış oldu. Hükümlü olanların cezalarından geri kalanı çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal